Ελλάδα|19.05.2022 09:22

Κακοκαιρία: Ελικόπτερο σαρώνει το όρος Διρφύ στην Εύβοια για να εντοπιστεί ο 36χρονος αγνοούμενος

Newsroom

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 36χρονου αγνοούμενου στην ευρύτερη περιοχή Λειρί στη Δίρφη Ευβοίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν το πρωί της Πέμπτης και συνολικά συνδράμουν, 19 πυροσβέστες με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 7ΗΣ ΕΜΑΚ και με τη συνδρομή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Εθελοντών και της ΕΛ.ΑΣ. ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ που σαρώνει την περιοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας evima.gr ο άνδρας είχε πάει για περίπατο στην περιοχή της Στενής. Οι Αρχές τονίζουν ότι αποπροσανατολίστηκε από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 21:10 της Τετάρτης τηλεφώνησε ο ίδιος στο 112 και ανέφερε ότι έχει αποπροσανατολιστεί όταν άφησε το αυτοκίνητό του και συνέχισε πεζοπόρος προς το καταφύγιο ΛΕΙΡΙ (1.120). Η πυροσβεστική αμέσως κινητοποιήθηκε αμέσως.

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε από τις Αρχές όμως δεν εντοπίστηκε ο ίδιος στο καταφύγιο. Δεν εντοπίστηκε ούτε το στίγμα του κινητού παρόλο που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες το κινητό είναι παλιό και για αυτό δεν μπορεί να εντοπιστεί.

Βουνό τα προβλήματα

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει στη χώρα η κακοκαιρία εξπρές που «δείχνει τα δόντια της» από το βράδυ της Τετάρτης με βροχή και ισχυρούς ανέμους. Η πυροσβεστική έχει δεχτεί πολλές κλήσεις για πέσιμο δέντρων από ισχυρούς ανέμους ενώ στην Αττική υπάρχουν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές τόσο σε βόρεια όσο και σε νότια προάστια. Προβλήματα υπάρχουν και με πλημμυρισμένους δρόμους. Μόνο στην Αττική έγιναν 133 κλήσεις στην Πυροσβεστική και συγκεκριμένα:

  • 1 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
  • 94 κλήσεις για κοπές δέντρων
  • 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων
  • 1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Προβλήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 8 κλήσεις και συγκεκριμένα:

  • 7 κλήσεις για κοπές δέντρων και
  • 1 κλήση για αφαίρεση αντικειμένου

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο ήταν έντονο τις τελευταίες ώρες.

Πότε φτιάχνει ο καιρός - Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Με άστατο καιρό αλλά και σταδιακή βελτίωση αναμένεται να κυλήσει η σημερινή μέρα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το χαμηλό βαρομετρικό που έδωσε ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις, συνοδεία θυελλωδών ανέμων, έχει αρχίσει και μετατοπίζεται προς τα νοτιοανατολικά.

«Ο καιρός θα αρχίσει από τα βόρεια προς τα νότια να βελτιώνεται και μέχρι το μεσημέρι θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές της χώρας. Στα δυτικά θα έχουμε επίσης ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο παραμένουν ισχυροί έως και 9 μποφόρ».

Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, «η μέρα ξεκινάει με βροχές που εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, αλλά όσο οδεύουμε προς το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση. Ωστόσο, οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου».

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται καλύτερες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις, χωρίς να αποκλείονται βροχοπτώσεις στη Χαλκιδική. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 20 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, για αύριο Παρασκευή θα έχουμε κάποια φαινόμενα στο νότιοανατολικό Αιγαίο αλλά γενικά θα υπάρξει βελτίωση σε όλη την επικράτεια. Το Σάββατο το κύμα της κακοκαιρίας θα εστιαστεί στην Κρήτη.

Από την Κυριακή όμως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος ανεβαίνει αισθητά και θα δούμε θερμοκρασίες ακόμα και 32 με 33 βαθμούς Κελσίου, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 21:10 της Τετάρτης τηλεφώνησε ο ίδιος στο 112 και ανέφερε ότι έχει αποπροσανατολιστεί όταν άφησε το αυτοκίνητό του και συνέχισε πεζοπόρος προς το καταφύγιο ΛΕΙΡΙ (1.120). Η πυροσβεστική αμέσως κινητοποιήθηκε.

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε όμως δεν εντοπίστηκε στο καταφύγιο. Δεν εντοπίστηκε ούτε το στίγμα του παρόλο που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες το κινητό είναι παλιό και δεν εντοπίζεται το στίγμα του.

Για τον εντοπισμό του επιχειρούν 19 Πυροσβέστες με 9 οχήματα, και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης 7ΗΣ ΕΜΑΚ (Λαμιας). Συνδρομή και από τον ελληνικό ορειβατικό σύλλογο Χαλκίδας , την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, εθελοντές και αστυνομικούς της ΕΛΑΣ και ελικόπτερο του ΕΣΚΕΔ

καιρόςΕΜΑΚΕύβοιακακοκαιρίααγνοούμενοςειδήσεις τώρα