Ελλάδα|19.05.2022 10:33

Κακοκαιρία: «Ανησυχούμε για το εάν ο 36χρονος άντεξε στο κρύο - Έπεσαν πολλοί κεραυνοί» λέει ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων στο ethnos.gr

Κώστας Ασημακόπουλος

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό του 36χρονου αγνοουμένου στο όρος Δίρφυ στην κεντρική Εύβοια ενώ έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα που προσπαθούν να τον εντοπίσουν. Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μίλησε στο ethnos.gr και όπως είπε γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό του 36χρονου ο οποίος αγνοείται από χθες βράδυ όταν στην περιοχή εκδηλώνονταν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Δεν έφτασε στο καταφύγιο

Να σημειωθεί πως το κινητό που διέθετε ο 36χρονος ήταν παλιάς τεχνολογίας και δεν δίνει στίγμα και είναι πιθανό είτε να έμεινε από μπαταρία ή να βράχηκε και να βραχυκύκλωσε. Το σίγουρο είναι πως δεν βρίσκεται στο καταφύγιο της Δίρφυς όπου ο 36χρονος επιχείρησε να βρει προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τουλάχιστον αυτό είπε στην τελευταία του επικοινωνόια.

Χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο υψόμετρο

Αυτό που ανησυχεί τον Γιώργο Ψαθά είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες καθώς στο σημείο που εικάζεται πως βρίσκεται ο 36χρονος το υψόμετρο είναι περίπου 1.400 μέτρα και το θερμόμετρο έπεσε κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

«Επιχειρούν τα ελικόπτερα από το πρωί αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχουν εντοπίσει κάτι. Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί. Στο καταφύγιο που είπε πως θα πάει δεν είναι. Τώρα είναι εκεί πυροσβέστες. Δεν τον εντόπισαν. Προσπαθούμε και εμείς με τις δυνάμεις που έχουμε να τον εντοπίσουμε. Εχουμε θετική σκέψη αλλά δε μπορώ να μην σας εκφράσω και την ανησυχία μου για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή. Δεν γνωρίζουμε πόσο προετοιμασμένος ήταν και τι εξοπλισμό είχε. Μιλάμε για υψόμετρο 1.400 μέτρα και τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία με κεραυνούς και ανέμους 11 μποφόρ. Δε νομίζω να παρασύρθηκε από κάποιο ρέμα καθώς μιλάμε για μεγάλο υψόμετρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Δεν είναι από την περιοχή

Όπως είπε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων ο 36χρονος δεν είναι από την περιοχή αλλά έχει την πληροφορία πως γνώριζε τα κατατόπια από συχνές επισκέψεις που έκανε στο βουνό.

Οι κεραυνοί έκαψαν δεκάδες δέντρα

Πάντως κάτοικος από το χωριό Στρόπωνες που βρίσκεται στη Δίρφυ είπε στο ethnos.gr πως «τέτοιο κακό δεν έγινε ούτε τον χειμώνα» και τόνισε πως εκδηλώθηκαν πολλοί κεραυνοί οι οποίοι έκαψαν δεκάδες πεύκα και έλατα και αυτή είναι η δική του ανησυχία σχετικά με την τύχη του 36χρονου.

κακοκαιρίαΕύβοιααγνοούμενοςΔίρφυΓιώργος Ψαθάς