Ελλάδα|19.05.2022 11:35

Κακοκαιρία: Εντοπίστηκε σώος στο χωριό Λούτσα ο 36χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια

Κώστας Ασημακόπουλος

Εντοπίστηκε σώος στο χωριό Λούτσα ο 36χρονος που αγνοείτο στην Εύβοια από τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης. Όπως τόνισε στο ethnos.gr ο δήμαρχος της περιοχής ο άνδρας κατέβηκε μόνος του από το όρος Διρφύ στο χωριό, ενώ μαινόταν η κακοκαιρία.

Το χωριό βρίσκεται στους νότιους πρόποδες της Δίρφης και πιο συγκεκριμένα 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τη Χαλκίδα και 9 χιλιόμετρα δυτικά από τη Στενή.

Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό του 36χρονου αγνοουμένου ήταν μεγάλη καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του . Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μίλησε στο ethnos.gr και όπως μίλησε για υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και ο άνδρας βρέθηκε σώος.

Δεν έφτασε στο καταφύγιο

Να σημειωθεί πως το κινητό που διέθετε ο 36χρονος ήταν παλιάς τεχνολογίας και δεν έδινε στίγμα. Οι Αρχές τον έψαξαν στο καταφύγιο της Δίρφυς όπου ο 36χρονος τους είπε ότι επιχείρησε να βρει προστασία (όπως είπε στην τελευταία του επικοινωνία) από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά δεν τον βρήκαν εκεί. 

Χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο υψόμετρο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ανησύχησαν τις αρχές που κινήθηκαν άμεσα για να τον βρουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υψόμετρο στο καταφύγιο ήταν περίπου 1.400 μέτρα και το θερμόμετρο έπεσε κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Όπως είπε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων ο 36χρονος δεν είναι από την περιοχή αλλά γνώριζε τα κατατόπια από συχνές επισκέψεις που έκανε στο βουνό.

Οι κεραυνοί έκαψαν δεκάδες δέντρα

Πάντως κάτοικος από το χωριό Στρόπωνες που βρίσκεται στη Δίρφυ είπε στο ethnos.gr πως «τέτοιο κακό δεν έγινε ούτε τον χειμώνα» και τόνισε πως εκδηλώθηκαν πολλοί κεραυνοί οι οποίοι έκαψαν δεκάδες πεύκα και έλατα και αυτή είναι η δική του ανησυχία σχετικά με την τύχη του 36χρονου.