Ελλάδα|19.05.2022 15:53

Δήμαρχος Μαντουδίου: Πλημμύρισαν 45 σπίτια και χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες, καταστροφές σε δρόμους, γέφυρες

Κώστας Ασημακόπουλος
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το ένα χτύπημα μετά το άλλο δέχεται η Βόρεια Εύβοια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Λόγω της καταστροφής των δασών τα νερά και τα φερτά υλικά δεν συγκρατούνται ούτε απορροφούνται και προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές αφού έχουν παρασύρει το εύφορο χώμα αλλά και άλλα υλικά.

Στην Κοινότητα Αγίας Άννας του Δήμου Μαντουδίου καταστράφηκαν δρόμοι, μία γέφυρα και πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες.

«Έγινε πάλι μεγάλη καταστροφή»

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης είπε στο ethnos.gr: «Έγινε πάλι μεγάλη καταστροφή. Στο δρόμο από την Κοτσικιά στο Αχλάδι το ρέμα παρέσυρε τον δρόμο, ενώ φερτά υλικά έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές. Δυστυχώς έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες στον κάμπο της Κρύας Βρύσης, ενώ πολλά έργα που κάναμε μετά τις προηγούμενες πλημμύρες καταστράφηκαν πάλι».

Πλημμύρισαν 45 σπίτια

Οπως είπε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης έχουν πλημμυρίσει συνολικά 45 σπίτια. Τα 35 σπίτια είναι στην Αγία Άννα και τα 10 στο χωριό Κοτσικιά ενώ καταστροφές έχουν σημειωθεί και στις παραλίες της περιοχές με χώματα και φερτά υλικά που τις έχουν καταστρέψει και θα χρειαστούν νέους καθαρισμούς λίγο διάστημα πριν ξεκινήσει η τουριστική περιόδος και ενώ οι τοπικές επιχειρήσεις περιμένουν ως μάνα εξ ουρανού και τις εξορμίσεις των εκδρομέων τα σαββατοκύριακα.

πλημμύρεςφυσικές καταστροφέςΓιώργος ΤσαπουρνιώτηςΒόρεια ΕύβοιαΑγία Άννα