Ελλάδα|22.05.2022 20:26

Ρούλα Πισπιρίγκου: Θρίλερ με την ΕΔΕ στο Καραμανδάνειο για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

Newsroom

Τα δημοσιεύματα και όσα έχουν αναφερθεί από το πρωϊ σε τηλεοπτικούς σταθμούς διαψεύδονται κατηγορηματικά από την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως αναφέρει το tempo24.gr. Οπως αναφέρθηκε τις τελευταίες ώρες, η φημολογία πως διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα δεν έχει καμιά βάση αλήθειας, καθώς ουδεμία ενέργεια έχει ξεκινήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Θυμίζεται ότι προ ημερών (την περασμένη Πέμπτη) βρέθηκε σε ψυγείο του Καραμανδανείου φιαλίδιο με αίμα που είχε ληφθεί στις 8 Απριλίου 2021, όταν η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί στο νοσηλευτήριο με σπασμούς, όπως δήλωνε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το φιαλίδιο έχει ήδη μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν στοιχεία χρήσιμα για έρευνα σχετικά με το τι συνέβη στην 9χρονη. Βεβαίως το ερώτημα για το πως είχε «παραπέσει» το φιαλίδιο παραμένει και θα πρέπει η διοίκηση να δώσει πειστικές απαντήσεις, ωστόσο για το θέμα δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ με εντολή του υπουργείου Υγείας όπως γράφτηκε.

Οι δηλώσεις για ΕΔΕ στο Καραμανδάνειο

Τόσο ο διοικητής όσο και άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο χαρακτήρισαν «ανεξήγητο» το πώς βρέθηκε έπειτα από ένα χρόνο το φιαλίδιο, δηλώσεις που οδήγησαν στην ΕΔΕ, σύμφωνα με τα όσα είπε την Κυριακή στο MEGA, o αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.  

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στο παιδιατρικό τμήμα όταν λαμβάνουν κάποιο δείγμα το φυλάνε σε ψυγείο για 10 με 15 ημέρες, σε περίπτωση που το χρειαστούν ξανά, ώστε να μην τρυπούν ξανά και ξανά τα παιδιά. Πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε στο ψυγείο ένα φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, το οποίο εστάλη σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης προς διερεύνηση, ώστε να διαπιστωθεί εάν θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης της Πάτρας.

Για το αίτημα αποφυλάκισης της Πισπιρίγκου

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου σχολίασε πως το συγκεκριμένο περιστατικό επαληθεύει τα λεγόμενά της, ότι στα δημόσια νοσοκομεία δεν λειτουργούν όλα σωστά. Σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Τριανταφυλλόπουλου, σε 20 ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

«Η αρχή του νήματος βρίσκεται σε εκείνη την ημέρα, όπου για τέσσερις ώρες η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε προτού προφυλακιστεί, όπου ειπώθηκε και ποτέ δεν διαψεύστηκε ότι στο τέλος της τετράωρης απολογίας της και οι δικηγόροι της και η ίδια ήταν σίγουροι ότι δεν θα προφυλακιστεί. Εκτιμώ ότι εκεί μάλλον ακόμα βρίσκεται το σκεπτικό τους με επιπλέον τεχνικά στοιχεία», δήλωσε ο κ. Τρινταφυλλόπουλος.

ΠάτραθάνατοιΜάνος Δασκαλάκηςειδήσεις τώραπαιδιάΡούλα Πισπιρίγκου