Ελλάδα|23.05.2022 07:00

Αποκάλυψη ethnos.gr για το γυμνάσιο του 14χρονου που αυτοκτόνησε: Μήνυση κατά αγνώστων είχε υποβάλει τον Ιανουάριο ο διευθυντής του σχολείου

Ευλαμπία Ρέβη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι καταγγελίες για το 54ο Γυμνάσιο της Αθήνας, το σχολείο του 14χρονου Μάκη που έβαλε τέλος στη ζωή του. Όπως αποκάλυψε το ethnos.gr βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από παρέμβαση του εισαγγελέα με ημερομηνία 12/04/2022 με τη δικογραφία να περιλαμβάνει τα αδικήματα των κλοπής, απειλής, διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και φθοράς περιουσίας. Η έρευνα γίνεται από το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα και τόσο εκπαιδευτικοί όσο και γονείς έχουν καταθέσει στις Αρχές καταγγέλλοντας βίαιες συμπεριφορές και έκνομες ενέργειες.

Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία καλείται στο συγκεκριμένο σχολείο. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ethnos.gr ο διευθυντής του 54ου Γυμνασίου Αθηνών στις 31 Ιανουαρίου 2022 πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων. Ο λόγος; Τις δύο προηγούμενες ημέρες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (Σάββατο, 29/01 και Κυριακή, 30/01) χτύπησε ο συναγερμός του σχολείου και ο ίδιος ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.

Το πρωί της Κυριακής, 30 Ιανουαρίου, ο διευθυντής επισκέφθηκε το σχολείο για να διαπιστώσει εάν συνέβη το οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως κατήγγειλε στη μήνυση που υπέβαλε στις αστυνομικές Αρχές, άγνωστοι δράστες έσπασαν τη σιδερένια πόρτα εισόδου του σχολείου, ξήλωσαν όλο το σύστημα συναγερμού από όλους τους χώρους του σχολείου, διέρρηξαν το κυλικείο και άνοιξαν σχεδόν όλα τα γραφεία, αρπάζοντας τον υπολογιστή και το σταθερό τηλέφωνο του διευθυντή, φάρμακα από το φαρμακείο του σχολείου, αλλά και τα ρούχα του προσωπικού καθαριότητας! Συνολικά, μάλιστα, οι δράστες έσπασαν οκτώ πόρτες και προκάλεσαν διάφορες φθορές εντός του σχολικού συγκροτήματος.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Τουλάχιστον ο θάνατος του παιδιού να βγάλει σε κάτι καλό και το σχολείο μας να επανέλθει στην κανονικότητα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μαθητές που κυκλοφορούν με μαχαίρια και ναρκωτικά. Όλοι μας φοβόμαστε, τρέμει η ψυχή μας όταν τα παιδιά μας είναι στο σχολείο», λέει στο ethnos.gr γονέας μαθητή που επίσης έχει ενημερώσει τις Αρχές για τα όσα συμβαίνουν στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών, επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πλήρη διαλεύκανση του θανάτου του 14χρονου Μάκη. Οι αστυνομικοί έχουν λάβει πάνω από δέκα καταθέσεις από το στενό περιβάλλον του εφήβου με τα σενάρια για την απώλειά του να παραμένουν τα εξής: το παιδί να έπεσε θύμα bullying ή να έπαιζε κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι και ο θάνατός του να οφείλεται σε ατύχημα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερο σενάριο το τελευταίο, όμως αστυνομικοί της Ασφάλειας τονίζουν ότι αναμένουν τα αποτελέσματα τόσο από τις έρευνες στο κινητό και τον υπολογιστή του όσο και από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του 14χρονου. «Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση αυτή θα διαλευκανθεί πλήρως και αν υπάρχουν δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, ενώ πλήρως θα εξελιχθούν και οι έρευνες της Αστυνομίας για τις σοβαρότατες καταγγελίες bullying και παράνομων ενεργειών μέσα στο σχολείο», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

ΠατήσιαΣεπόλιαειδήσεις τώραμαθητέςbullyingσχολείοαυτοκτονία