Ελλάδα|25.05.2022 09:49

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Ανθρωποκυνηγητό για τον άνδρα με την κουκούλα - Να εξεταστεί το ενδοοικογενειακό περιβάλλον λέει ο δικηγόρος

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του 6χρονου αγοριού που απήχθη από το σπίτι του στην περιοχή της Κηφισιάς αλλά και του άνδρα με την κουκούλα που φέρεται να το άρπαξε. Όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας μιλώντας στο OPEN, ο άγνωστος χτύπησε την πόρτα του σπιτιού και όταν του άνοιξαν εκείνος πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε με τις Αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κύριος Οικονομάκης μιλώντας στο OPEN άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή του αγοριού να βρίσκεται το ενδοοικογενειακό περιβάλλον. «Προηγούνται ενδοοικογενειακές προστριβές, νομίζω όμως ότι καλό είναι να μην αποκλείουμε πιθανότητες», ανέφερε προσθέτοντας ότι «η έντονη αντιπαράθεση που υπήρχε σε οικογενειακό επίπεδο είναι προτεραιότητα να εξεταστεί αλλά το πρέπον είναι να αντληθεί πληροφορία από κάθε πεδίο». Ο πατέρας του μικρού έχει νορβηγική υπηκοότητα και διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία. Το παιδάκι με τη μητέρα του ζουν στην Ελλάδα.

Η μητέρα και ο δικηγόρος περιέγραψαν στις Αρχές τον άνδρα που άρπαξε το παιδί σημειώνοντας ότι είναι ηλικίας έως 45 ετών και έχει ύψος περίπου 1.80 και βάρος λίγο περισσότερο από το κανονικό.

Πώς άρπαξε το παιδί μέσα από το σπίτι του

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο δικηγόρος της οικογένειας στο OPEN στην κατοικία της οικογένειας στην Κηφισιά εμφανίστηκε ξαφνικά ο άγνωστος άνδρας με κουκούλα και άρπαξε το παιδάκι.  «Έκτοτε αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές, γίνεται προσπάθεια σημαντική, έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα σύνορα, γιατί είναι πολύ πιθανό να αποπειραθεί να εξέλθει παρανόμως της χώρας το παιδί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, το παιδάκι ήταν στο σπίτι της μητέρας του με τη γιαγιά του, όταν κάποια στιγμή άκουσε θόρυβο στην πόρτα και νόμιζε ότι ήταν η μητέρα του. Όταν άνοιξε την πόρτα, άγνωστος τον απήγαγε.

«Ενδεχόμενο προσπάθειας να μεταφερθεί παρανόμως εκτός Ελλάδος»

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρείας που ανέλαβε την υπόθεση, ο Perdersen Rainer Jason απήχθη από την Κηφισιά (Σειρήνων 5, Νέα Κηφισιά Αττικής) από άνδρα την Τρίτη 24 Μαΐου, νωρίς το βράδυ.

Όπως τονίζεται, υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για την ψυχοσωματική του υγεία και ενδεχόμενο προσπάθειας να μεταφερθεί παρανόμως εκτός Ελλάδος.

Ενεργοποίηση Amber Alert

Για το παιδάκι έχει ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός Amber Alert Hellas από το «Χαμόγελο του Παιδιου»:

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ,ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο».

αρπαγήπαιδίαρπαγή 6χρονουειδήσεις τώραΧαμόγελο του ΠαιδιούΚηφισιά