Ελλάδα|25.05.2022 21:38

Θρίλερ με την απαγωγή του 6χρονου: Ο πατέρας είχε μηνύσει τη μητέρα για αρπαγή – Το χρονικό της υπόθεσης

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές από το βράδυ της Τρίτης, 24 Μαΐου, για την εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος έπεσε θύμα αρπαγής από το σπίτι που μένει με τη  μητέρα και τη γιαγιά του στην οδό Σειρήνων στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το παιδί άρπαξε από το σπίτι ένας άνδρας με κουκούλα ο οποίος, αφού το πήρε αγκαλιά, το έβαλε σε ένα λευκό βανάκι και, στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν.

Βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή

Στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί, φαίνεται η πορεία του λευκού βαν με το οποίο έγινε η αρπαγή, το οποίο νοικιάστηκε από τους δράστες μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, στις 23/5. Το τελευταίο στίγμα που εντόπισαν οι αρχές από τους δράστες, είναι από την περιοχή της Τανάγρας. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται έκλεισαν τα τηλέφωνά τους.

Τα στοιχεία του βαν κατέγραψε, σύμφωνα με την εκπομπή T-Live, κάμερα που υπάρχει σε γειτονικό σπίτι ενώ, οι πληροφορίες της εκπομπής, αναφέρουν ότι το όχημα ήταν νοικιασμένο από πρόσωπο το οποίο και το επέστρεψε στο κατάστημα.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (25/05), και ο πατέρας του παιδιού είχε προχωρήσει σε μήνυση εναντίον της μητέρας του, για αρπαγή ανηλίκου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα με το παιδί είχαν φύγει από τη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2020. Η μήνυση του πατέρα του κατατέθηκε τον Αύγουστο, αφού εκείνοι είχαν φτάσει στην Ελλάδα. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο αφού αποδείχθηκε ότι ο ίδιος είχε δώσει στη μητέρα του 6χρονου τα ταξιδιωτικά έγγραφά του, ώστε να φτάσει στη χώρα μας ενώ, τον περασμένο Ιανουάριο, η Δικαιοσύνη έκρινε πως το καλύτερο για το παιδί ήταν να μείνει στην Ελλάδα και στο σπίτι στο πλευρό της μητέρας του.

Πώς συνέβησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν ενώ ο 6χρονος βρισκόταν στο σπίτι που διαμένει με τη μητέρα του. Ξαφνικά άγνωστος χτύπησε την πόρτα και αφού του άνοιξαν, άρπαξε το αγόρι και εξαφανίστηκε. Για την υπόθεση έχει ενεργοποιηθεί και Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ειδικότερα, την Τρίτη στις 20:40 στην κατοικία της οικογένειας στην Κηφισιά εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας με κουκούλα και άρπαξε το παιδάκι, γνωστοποίησε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας, Χρήστος Οικονομάκης, μιλώντας στο OPEN.

«Έκτοτε αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές, γίνεται προσπάθεια σημαντική, έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα σύνορα, γιατί είναι πολύ πιθανό να αποπειραθεί να εξέλθει παρανόμως της χώρας το παιδί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, το παιδάκι ήταν στο σπίτι της μητέρας του με τη γιαγιά του, όταν κάποια στιγμή άκουσε θόρυβο στην πόρτα και νόμιζε ότι ήταν η μητέρα του. Όταν άνοιξε την πόρτα, άγνωστος τον απήγαγε

Σύμφωνα με τον ίδιο, δυστυχώς το σπίτι δεν είχε κάμερες αλλά «υπάρχει πληροφόρηση» από τα γειτνιάζοντα ακίνητα. Όπως φαίνεται, πρόκειται για βανάκι και τουλάχιστον ένας άνδρας ηλικίας έως 45 ετών. Ο δράστης ήταν λίγο άνω του κανονικού βάρους και με ύψος έως 1,80μ., ενημερώνει ο δικηγόρος.

Ο πατέρας του μικρού έχει νορβηγική υπηκοότητα και διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία. Το παιδάκι με τη μητέρα του ζουν στην Ελλάδα. 

Ο Χρήστος Οικονομάκης κατέληξε πως «προφανώς προηγούνται οι ενδοοικογενειακές προστριβές, νομίζω όμως ότι καλό είναι να μην αποκλείουμε πιθανότητες», προσθέτοντας ότι «η έντονη αντιπαράθεση που υπήρχε σε οικογενειακό επίπεδο είναι προτεραιότητα να εξεταστεί αλλά το πρέπον είναι να αντληθεί πληροφορία από κάθε πεδίο».

«Ενδεχόμενο προσπάθειας να μεταφερθεί παρανόμως εκτός Ελλάδος»

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της δικηγορικής εταιρείας που ανέλαβε την υπόθεση, ο Perdersen Rainer Jason απήχθη από την Κηφισιά (Σειρήνων 5, Νέα Κηφισιά Αττικής) από άνδρα την Τρίτη 24 Μαΐου, νωρίς το βράδυ.

Όπως τονίζεται, υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για την ψυχοσωματική του υγεία και ενδεχόμενο προσπάθειας να μεταφερθεί παρανόμως εκτός Ελλάδος.

Ενεργοποίηση Amber Alert

Για το παιδάκι έχει ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός Amber Alert Hellas από το «Χαμόγελο του Παιδιου»:

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ,ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο».

Κηφισιάπατέραςμήνυσηαρπαγήειδήσεις τώραανήλικος