Ελλάδα|27.05.2022 12:56

Οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Ωρωπού για το κλείσιμο του τμήματος Ασφαλείας Καλάμου: «Ολοκληρώνεται το έγκλημα»

Newsroom

Την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη αλλά και των πολιτών στο Δήμο προκάλεσε η είδηση πως θα κλείσει το τμήμα Ασφαλείας που υπάρχει στον Κάλαμο και θα μεταφερθεί στον Ωρωπό. Η μεταφορά έρχεται σε μία περίοδο που οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι παραθεριστές είναι ανάστατοι από την αύξηση της εγκληματικότητας κυρίως με σπείρες που δρουν ανεξέλεγκτα στις απομονωμένους οικισμούς.

Γιγαντώθηκε το πρόβλημα από το 2017

Το πρόβλημα γιγαντώθηκε μετά το 2017 όταν και έκλεισε το αστυνομικό τμήμα Καπανδριτίου - Πολυδενδρίου αφήνοντας «ορφανή» μία τεράστια περιοχή που ξεκινάει από το Κρυονέρι και την Ιπποκράτειο και καταλήγει στη Μαλακάσα και το Μαρκόπουλο. Η είδηση πως θα μεταφερθεί το τμήμα Ασφαλείας από τον Κάλαμο προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Ωρωπού, τοπικών φορέων και κατοίκων ενώ ο Γιώργος Γιασημάκης αιτήθηκε ήδη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για να εκθέσει το πρόβλημα.

«Κλείνουν την Ασφάλεια αντί να ανοίξουν το Αστυνομικό Τμήμα»

«Ο Δήμος Ωρωπού είναι μία μικρή περιφέρεια με 340 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση. Το ζήτημα της αστυνόμευσης είναι προτεραίτητα για όλους μας. Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μας θέσαμε το ζήτημα στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα να επαναλειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου. Αντ΄ αυτού αιφνιδιαζόμαστε με το κλείσιμο του Τμήματος Ασφαλείας Καλάμου και τη μεταφορά του στον Ωρωπό. Ο Δήμος μας είναι τεράστιος. Φιλοξενεί δύο δομές μεταναστών, δύο σοφρωνιστικά καταστήματα και μέσα στη θερινή περίοδο που ξεκινάει και ο πληθυσμός τετραπλασιάζεται έχουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση», είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Νωρίτερα ο δήμαρχος είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση:

«Ερωτηματικά και ανησυχίες»

«Με λύπη και με οργή πληροφορηθήκαμε πως μεθοδεύεται το κλείσιμο του Τμήματος Ασφαλείας του Καλάμου και η μεταφορά του στον Ωρωπό. Η ασφάλεια των πολιτών του Δήμου μας, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Η είδηση πραγματικά γεννά τεράστια ερωτηματικά και δημιουργεί τεράστιες ανησυχίες για το που πάει πραγματικά η Ασφάλεια στην περιοχή μας».

«Ολοκληρώνεται το "έγκλημα" του 2017»

«Είναι ένα τεράστιο ολίσθημα που έρχεται να ολοκληρώσει το "έγκλημα" του 2017 με το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων Καπανδριτίου και Καλάμου. Ο Δήμος Ωρωπού με τα 340 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις 9 Δημοτικές Ενότητες, τους δεκάδες διάσπαρτους και απομονωμένους οικισμούς έχει γίνει κατ' επανάληψη "θύμα" παράνομων και παραβατικών συμπεριφορών. Αντί να ενισχύεται η αστυνομική προστασία οδεύουμε σε περαιτέρω μείωση της δημιουργώντας συνθήκες ανασφάλειας. Οι δημότες του Δήμου μας αισθάνονται απροστάτευτοι και γίνονται εύκολη λεία του κάθε λογής κακοποιού. Δεν είναι δυνατόν στο βωμό της όποιας εξοικονόμησης πόρων ή όποιας άλλης σκοπιμότητας να υποβαθμίζεται ο τόπος μας. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε όποιον προετοιμάζει τέτοιου είδους κινήσεις πως θα μας βρει απέναντί του ενωμένους και αποφασισμένους. Ζητάμε επίσης την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Καπανδριτίου άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. Η ασφάλεια των πολιτών του Δήμου μας, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη επιλογή και δεν κάνουμε σε αυτή μας την θέση ούτε βήμα πίσω».

ΚάλαμοςΩρωπόςΤάκης ΘεοδωρικάκοςΓιώργος ΓιασημάκηςΕλληνική Αστυνομία