Ελλάδα|11.02.2019 12:29

Αγρότες: Τα τρακτέρ μπήκαν στον Βόλο (pics)

Newsroom

Παμμαγνησιώτικο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι αγρότες έξω από το κτίριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, στην Ιωλκού με Αναλήψεως, με αγροτικά αυτοκίνητα αλλά και τρακτέρ από το μπλόκο Αερινού.

Σύμφωνα μ το e-thessalia.gr υπολογίζεται ότι στο συλλαλητήριο έχουν κατέβει περίπου 150 αγροτικά αυτοκίνητα και 4 τρακτέρ.

Σε δηλώσεις της η Μαρία Μαμούχα, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου, τόνισε: «Είμαστε εδώ όλοι μαζί οι αγρότες για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στην ανταγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Περιμένουμε σήμερα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που έχουμε απευθύνει για συνάντηση. Αν δεν ανταποκριθεί, συνεχίζουμε τους αγώνες. Σε τοπικό επίπεδο θα κάνουμε συσκέψεις σε κάθε χωριό για να πάρουμε τις αποφάσεις. Όμως, ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος πια και έχει καταλάβει ότι αν δεν παλέψει, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Του καφενέ οι αποφάσεις, δεν φτάνουν εκεί που πρέπει.

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των αγροτών με πρώτο και βασικό αίτημα τη μείωση του κόστους παραγωγής. Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρία στη Νομαρχία είναι σημειολογική, καθότι ο διορισμένος Νομάρχης παλιά εκπροσωπούσε το κράτος. Σήμερα εμείς ως αιρετή αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού εκπροσωπούμε τους αγρότες. Ίσως έχουν εμπιστοσύνη σε μας τελικά, έχουμε ευήκοα ώτα και θα μεταβιβάσουμε τα αιτήματά τους συνυπογράφοντάς τα, προκειμένου οι αγρότες που αποτελούν βασικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας να βρουν αυτό που τους αξίζει και τους αναλογεί. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ψηφίσματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και με έργα που αφορούν τους αγρότες προσπαθεί να τους βοηθήσει.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας, κ. Κώστας Στεργίου, ανέφερε σε δηλώσεις του: Τα εργατικά σωματεία είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των αγροτών γιατί έχουν κοινό αντίπαλο. Οι βιομήχανοι που παίρνουν φθηνά τα αγροτικά προϊόντα είναι αυτοί που στους χώρους δουλειάς πληρώνουν με μισθούς πείνας τους εργαζόμενους, ενώ πουλάνε πανάκριβα τα αγροτικά προϊόντα στους καταναλωτές. Έχουμε κοινό αντίπαλο της Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί ξεκληρίζει τους αγρότες και επιβάλει εργασιακή ζούγκλα στους χώρους δουλειάς. Έχουμε κοινό αντίπαλο την κυβέρνηση η οποία δεν στέκεται στα προβλήματά μας για να τα επιλύσει. Το σύνθημα «εργατιά-αγροτιά: μια γροθιά», είναι εδώ.

Στο παμμαγνησιώτικο συλλαλητήριο συμμετέχουν αγρότες από τους Αγροτικούς Συλλόγους Αλμυρού και Σούρπης, Νοτίου Πηλίου και από το μπλόκο Αερινού.

μπλόκαΒόλοςαγρότεςαγρότες μπλόκα