Ελλάδα|30.05.2022 08:54

Πάτρα: Εκταφή της Μαλένας ζητεί ιατροδικαστής - Θα ληφθούν τρίχες και δείγμα μυελού των οστών

Newsroom

Την εκταφή της Μαλένας από την Πάτρα προτείνει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα προκειμένου να διερευνηθεί αν ο θάνατός της είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα στους αστυνομικούς Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για την ιατροδικαστή που συνέταξε τη γνωμάτευση το 2019 για τον θάνατο της Μαλένας και τον απέδωσε σε ηπατική ανεπάρκεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Mega, η ιατροδικαστής επέμεινε πως η γνωμάτευση της για τη Μαλένα ήταν σωστή με βάση τα τότε δεδομένα. Σημειώνεται πως η ιατροδικαστής είχε εκτιμήσει ότι οι βλάβες στο ήπαρ ήταν αποτέλεσμα των φαρμάκων που λάμβανε το μικρό κορίτσι. Ωστόσο, τα δεδομένα θα πρέπει να επανεξεταστούν, μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέκυψαν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ότι πέθανε από δηλητηρίαση λόγω κεταμίνης.

Γι' αυτό, προτείνει να γίνει εκταφή του κοριτσιού για λήψη όχι μόνο τριχών αλλά και μυελού των οστών ώστε να διερευνηθεί αν και ο θάνατος της Μαλένας προκλήθηκε από τοξική ουσία.

Σε δύο εβδομάδες τα αποτελέσματα για Ίριδα και Μαλένα

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αναμένεται να γραφτεί ο επίλογος με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό κατηγορούμενη ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και μέσω του δικηγόρου της απαντά σε ό,τι εκείνη κρίνει σκόπιμο.

Ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης μετά από μέρες απουσίας επέστρεψε με μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κλοπή της σχολικής τσάντας της Τζωρτζίνας και για σωρεία εγγράφων τα οποία απομακρύνθηκαν από το σπίτι, αφού μπήκε μέσα σε αυτό ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκοιράς, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Βέβαιες για τη δολοφονία των δύο παιδιών οι Αρχές

Οι δύο μικρότερες αδελφές της 9χρονης Τζωρτζίνας, που σύμφωνα με τις Αρχές δολοφονήθηκε, έχουν όπως και εκείνη, αλλοιώσεις στο ήπαρ και στους πνεύμονες που παραπέμπουν σε πνευμονικό οίδημα, ως αποτέλεσμα υποξίας, έλλειψης οξυγόνου δηλαδή σε εγκέφαλο και όργανα.

Αυτό που μένει να βρεθεί είναι εάν η υποξία στις δύο άτυχες αδελφούλες προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο ή από φαρμακευτική ουσία.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι από τη μέχρι τώρα ανάλυση, τουλάχιστον το αρχικό εύρημα του φλεβοκόμβου στην Ίριδα, καθίσταται «έωλο». Αυτό ήταν και ένα από τα βασικά επιχειρήματα της υπερασπιστικής γραμμής της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπάρχει μία έντονη αίσθηση πως οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει και στις τοξικολογικές εξετάσεις των παιδιών, κάτι που ίσως συμπληρώσει το παζλ των δύο θανάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές του Ιουνίου και τότε οι ιατροδικαστές που ορίστηκαν από την Εισαγγελία, θα βρίσκονται στη θέση να παραδώσουν το πόρισμά τους.

Πάντως, σύμφωνα με το pelop.gr, ανέφερε ότι με βάση τη μέχρι στιγμής επαναξιολόγηση των ευρημάτων που αφορούν τους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αναφέρουν ότι «από την πρώτη σχεδόν στιγμή υπερείχε στη σκέψη των διωκτικών και ιατροδικαστικών αρχών το πώς δολοφονήθηκαν τα δύο κοριτσάκια, και όχι αν δολοφονήθηκαν…».

Πάντως, αν όλα καταλήξουν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας, θα ακολουθήσουν και οι σχετικές διώξεις.

Πάτρακεταμίνηειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκουθάνατος