Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία ντελιβεράδων λόγω των επιθέσεων που έχουν δεχτεί
NewsroomΜε παραστάσεις διαμαρτυρίας και μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα διανομείς-μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων της Θεσσαλονίκης, για τις επιθέσεις που όπως καταγγέλλουν γίνονται εις βάρος συναδέλφων τους.
«Με τη σημερινή μας κινητοποίηση στέλνουμε το μήνυμα ότι στηρίζουμε κάθε συνάδελφό μας. Υπερασπιζόμαστε τη σωματική του ακεραιότητα. Ζητάμε να μπει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα. Να καταστεί σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αμυνθούμε και εμείς, δεν θα γυρνάμε και το άλλο μάγουλο στις επιθέσεις που δεχόμαστε» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κεφαλάς.
Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί με τα μηχανάκια τους στην Πλατεία Δημοκρατίας και πρώτη τους στάση αποτέλεσε ψητοπωλείο, ο ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να ενεπλάκη σε συμβάν με διανομέα στις 6/2, όπως ο ίδιος (ο διανομέας) υποστηρίζει. Στο σημείο, οι διαμαρτυρόμενοι διανομείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.
Στη συνέχεια, με μοτοπορεία που πραγματοποίησαν κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και εκεί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, χωρίς ωστόσο να επιδώσουν το ψήφισμά τους, αφού όπως ενημερώθηκαν στην πύλη του κτιρίου, "δεν βρισκόταν κάποιος εκεί για να το παραλάβει και να ακούσει τα αιτήματα και προβλήματά μας".
Υπενθυμίζεται ότι όπως υποστηρίζει το σωματείο των «ντελιβεράδων», ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, που καταγγέλλει το συμβάν στις 6/2, ήταν υποασφαλισμένος, εργαζόταν με δικό του μηχανάκι, αναγκαζόταν να καλύπτει ο ίδιος το κόστος καυσίμων και δεν έλαβε δώρο Χριστουγέννων.
- Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια
- Ηλεκτρονικές απάτες: Πώς έκαναν «φτερά» από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου πάνω από 150.000 ευρώ
- Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον αγνοούμενο Ισπανό στην Πύλο - Μυστήριο με την πορεία του ιστιοφόρου και το σημείωμα
- Συναγερμός στην Ευρώπη για τη σαλμονέλα: 306 κρούσματα στο Βέλγιο - Ανάκληση αυγών σε 8 ακόμη χώρες