Ελλάδα|01.06.2022 04:30

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Μέχρι πότε θα έχουν βγει τα αποτελέσματα

Newsroom

Λίγα 24ωρα έμειναν για την πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και η αγωνία των υποψηφίων χτυπά «κόκκινο» Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, καλεσμένος βρέθηκε στην ΕΡΤ και μίλησε για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν την Πέμπτη για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, και την Παρασκευή για τους υποψήφιους των ΓΕΛ.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, με τη Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα Νέα Ελληνικά.

Ο κ. Κόπτσης τόνισε πως είναι αδιάβλητη η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και ότι οι επιτροπές έχουν την αποκλειστικότητα για την επιλογή των θεμάτων, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δεν παρεμβαίνει καθόλου στη διαδικασία.

Όπως ανέφερε, επίσης, στόχος του Υπουργείου Παιδείας, είναι πριν από τις διακοπές του Αυγούστου να είναι όλα έτοιμα και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ώστε μαθητές και γονείς να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022ειδήσεις τώραπανελλαδικές 2022Πανελλήνιες 2022ΓΕΛΕΠΑΛ