Ελλάδα|03.06.2022 20:37

Βιομηχανία πλαστών διαβατηρίων είχαν στήσει στην Αθήνα διακινητές - Επιχείρηση ΕΛΑΣ και Europol

Newsroom

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση πραγματοποίησαν σήμερα οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τη Europol εντοπίζοντας μεγάλο κύκλωμα πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, διακινητές έδιναν ψεύτικα χαρτιά και προωθούσαν παράνομα μετανάστες στην Ευρώπη. Μάλιστα, οι αρχές λένε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παράτυπων μεταναστών. Στο κρησφύγετό τους, στο κέντρο της Αθήνας, οι αστυνομικοί βρήκαν εκατοντάδες πλαστά διαβατήρια τα οποία, μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος έκρυβαν ακόμα και στους πάτους των παπουτσιών τους. Από την έρευνα των ελληνικών αρχών προέκυψε ότι υπήρχε παρακλάδι στην Τουρκία.

Οκτώ συλλήψεις για την υπόθεση

Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος, στον τιμοκατάλογό τους, από την Τουρκία μέσω του Έβρου, χρέωναν τον κάθε παράτυπο μετανάστη με 800 ευρώ, ζητούσαν από το κάθε άτομο 30 ευρώ για να τους μεταφέρουν, από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη, και από τη Θεσσαλονίκη για να φτάσουν στην Αθήνα, άλλα 60 ευρώ. Όταν οι μετανάστες έφταναν στην Αθήνα, προκειμένου να τούς προμηθεύσουν με τα παράνομα χαρτιά, ώστε να φύγουν σε χώρες της Ευρώπης, είχαν επίσης τιμοκατάλογο. Χαρακτηριστικά, αν ήθελαν να πάνε στην Ιταλία, έπρεπε να δώσουν 7.000 ευρώ, ενώ ένα διαβατήριο Γαλλίας έκανε 700 ευρώ και, στην περίπτωση που χρειαζόντουσαν και Visa, το ποσό αυξανόταν κατά 200 ευρώ. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 8 άτομα και, στη διαλεύκανση της υπόθεσης, υπήρχε η συνδρομή της Europol, στην επίσημη ιστοσελίδα της οποίας είναι αναρτημένη η επιχείρηση.

Europolπλαστά έγγραφαδιαβατήριαΕλληνική Αστυνομίαδιακινητέςμετανάστεςειδήσεις τώρα