Ελλάδα|07.06.2022 08:24

Ασπρόπυργος - Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν μετά τη μεγάλη φωτιά

Newsroom

Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί στον Ασπρόπυργο εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς σε εργοστάσιο πλαστικών. Αρχικά υπήρξαν ανησυχίες για την υγεία των κατοίκων και για τους μικρούς μαθητές που θα έπρεπε να πάνε σχολείο, ωστόσο, η ατμόσφαιρα πια είναι καθαρή.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, τα σχολεία στον Ασπρόπυργο θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς στις 5:00 μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνος.

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά

Μετά από σκληρή και ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των εθελοντών στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο πλαστικών που τυλίχθηκε στις φλόγες, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, η εικόνα από το σημείο σήμερα το πρωί είναι πολύ καλύτερη, με την πυρκαγιά να έχει τεθεί υπό σχεδόν πλήρη έλεγχο και η ατμόσφαιρα -που ήταν αποπνικτική- να είναι πλέον καθαρή, όπως μεταδίδει το OPEN και ο Φάνης Καραμπατσάκης.

«Ξεκίνησε από κεραυνό»

Μάλιστα, η φωτιά που προκάλεσε συναγερμό και μεγάλη κινητοποίηση, πιθανώς, ξεκίνησε από κεραυνό.

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, δηλώνει:

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση, οι καπνοί ήταν πάρα πολύ έντονοι (...). Σήμερα το πρωί α πράγματα είναι πάρα πολύ καλύτερη και η ατμόσφαιρα έχει σχεδόν καθαριστεί πλήρως».

«Κάηκε ένα μεγάλο μέρος αλλά σώθηκε η παραγωγή του συγκεκριμένου εργοστασίου» σημείωσε στο τέλος ο αντιπεριφερειάρχης.

Ασπρόπυργοςφωτιάφωτιά τώραειδήσεις τώρασχολεία