Ελλάδα|07.06.2022 11:00

«Έκλεισε» η υπόθεση δολοφονίας 35χρονου επιχειρηματία στη Ναύπακτο - Ο δράστης και η μητέρα του τα «έριξαν» στον... κορονοϊό

Newsroom

«Έκλεισε» η υπόθεση της δολοφονίας 35χρονου επιχειρηματία από τη Ναύπακτο, το 2021. Ισόβια κάθειρξη και εννέα μήνες για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία στον δολοφόνο του.

Ειδικότερα, ο 35χρονος Σπύρος Καρέλης δολοφονήθηκε μέσα στο κατάστημά του στην πόλη της Ναυπάκτου με δράστη 32χρονο. Ο δράστης τον Φεβρουάριο του 2021 επιτέθηκε και σκότωσε το θύμα με ένα μαχαίρι καθώς πίστευε, όπως ισχυρίστηκε, πως ο 35χρονος «ήταν το εμπόδιο» για να συνάψει σχέση με μια γυναίκα που τον ενδιέφερε.

«Είχα εμμονή με τη συγκεκριμένη κοπέλα. Πίστευα ότι ο Σπύρος δεν την άφηνε να ανταποκριθεί. Θεωρούσα πως της έβαζε λόγια και γι’ αυτό του επιτέθηκα για να τον χτυπήσω. Πήγα να λογαριαστούμε σαν άντρες», είχε πει ο δράστης στην απολογία του.

Ο πλέον καταδικασμένος για το έγκλημα αλλά και η μητέρα του, κατά τη διάρκεια της δίκης που διεξήχθη τη Δευτέρα, προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι ο δολοφόνος είναι ένα «μοναχικό άτομο, που δεχόταν από μικρός bulling» ενώ προσπάθησαν να ισχυριστούν ότι βρισκόταν σε ψυχολογική πίεση εκείνη την περίοδο διότι ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο χωριό του την Αμυγδαλιά και οι χωριανοί του τον θεώρησαν υπεύθυνο για την μετάδοση του ιού.

«Μου πετούσαν πέτρες στο παράθυρο όσο καιρό ήμουν καραντίνα και μετά κανένας δεν με ήθελε στο μαγαζί του», είπε στην απολογία του ο δράστης, σύμφωνα με το lefkadapress.gr.

Η μητέρα του δράστη στην αρχή της κατάθεσής της ζήτησε συγγνώμη από τη μητέρα του θύματος, αλλά στη συνέχεια προσπαθούσε να ισχυριστεί ότι ο Σπύρος Καρέλης ανέβαζε φωτογραφίες του παιδιού της και τον περιγελούσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χωρίς ωστόσο η ίδια να έχει δει ποτέ καμία από αυτές τις αναρτήσεις παρά μόνο όσα της έλεγε ο γιος της.

«Χάζεψε το παιδί μου και από την καραντίνα»

«Χάζεψε το παιδί μου και από την καραντίνα του κορονοϊού» είπε, προκαλώντας αντιδράσεις στο ακροατήριο. Η ίδια είπε ότι από μικρό το παιδί της είχε μια μορφή δυσλεξίας με αποτέλεσμα να υφίσταται πειράγματα, κάτι που αποδομήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου, ο οποίος έδειξε τα όσα ανέβαζε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο κατηγορούμενος που ήταν υβριστικά ακόμη και για την ίδια την μητέρα του θύματος, αλλά και με πολύ καλή ορθογραφία και συντακτικό -κάτι που δεν χαρακτηρίζει τα δυσλεκτικά άτομα.

Σημειώνεται πως ο δράστης στο Facebook είχε πολλά προφίλ από τα οποία αναρτούσε ακόμη και φωτογραφίες με φέρετρο και αναφορές στον Σπύρο, του οποίου οι φίλοι διαβεβαίωσαν το δικαστήριο ότι ούτε καν γνώριζε τον κατηγορούμενο.

Οι μάρτυρες κατηγορίας.

Πρώτη κατέθεσε η μητέρα του θύματος. Συγκλονιστικός ήταν και ο αυτόπτης μάρτυρας του φονικού.

Πρόκειται για φίλο του Σπύρου που μπήκε στο μαγαζί του την ώρα που εισέβαλε και ο φονιάς κρατώντας μαχαίρι και φορώντας full face κουκούλα μηχανής.

«Ο κατηγορούμενος μπήκε στο μαγαζί αποφασισμένος ήξερε, τι ήθελε, ήξερε τι έκανε και είχε σώας τα φρένας. Ο Σπύρος μόλις είδε το μαχαίρι δεν πρόλαβε να αντιδράσει, έμεινε παγοκολόνα. Αν πήγαινε ευθεία ο Ρουπακιάς μπορεί να είχαμε διπλό φονικό στο μαγαζί. Να είχε σκοτώσει και μένα. Έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Σπύρο και τον κάρφωσε με το μαχαίρι δίπλα στο αυτί. Είδα τον Σπύρο να πηγαίνει προς το γραφείο του αιμόφυρτος και να μου ζητάει τον Αντώνη, στη συνέχεια κατάλαβα ότι εννοούσε την ξαδέρφη του την Αντωνία. Στο γραφείο του πέφτει κάτω και εγώ προσπαθούσα να τον κρατώ να μην χάσει τις αισθήσεις του μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Μετά όλα είναι γνωστά. Ο Σπύρος άντεξε ακόμη πέντε ημέρες» είπε συντετριμμένος ο φίλος του.

«Ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν ότι το θύμα τον προκαλούσε» είπε ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που συνέλαβαν το φονιά. «Σε εμάς παραδέχτηκε ότι είχε πάει και είχε σκοτώσει το θύμα και όλα έγιναν για μία κοπέλα», συμπλήρωσε.

Η απολογία

Όταν ο δράστης ξεκίνησε την απολογία του άρχισε να κλαίει λέγοντας ότι δεν μπορεί να κοιτάξει τη μητέρα του στα μάτια αλλά ούτε και τους συγγενείς του θύματος, ζητώντας συγγνώμη.

Στη συνέχεια, ωστόσο, είπε πως όλα έγιναν για δύο κορίτσια. «Την Κ. (που ήθελα στην αρχή) και τη Β. με την οποία είχε παλαιότερα σχέση ο Σπύρος». Αυτές οι δύο, είπε, ανέβαζαν φωτογραφίες μου στο Facebook και με κορόιδευαν.

Στην ερώτηση του προέδρου αν είχε δει ο ίδιος αυτές τις αναρτήσεις απάντησε ότι είχε δει μόνο μία για μερικά δευτερόλεπτα γιατί τις ανέβαζαν και αμέσως μετά τις κατέβαζαν. Μάλιστα, αναφέρθηκε δύο φορές στον Π.Π που ήταν αυτός, λέει, που τον ενημέρωνε για το τι ανεβαίνει σε βάρος του στο Facebook. Καμία από αυτές τις αναρτήσεις δεν κατέθεσε στο δικαστήριο, αντιθέτως το δικαστήριο είχε τις δικές του οι οποίες ήταν άκρως προσβλητικές για τον Σπύρο αλλά και τη μητέρα του.

«Αυτές τις αναρτήσεις τις έκανα για να σταματήσουν να με πειράζουν» ισχυρίστηκε. Στην ερώτηση του προέδρου αν γνώριζε προσωπικά το θύμα και αν τον είχε ενοχλήσει ο ίδιος είπε ότι «Ούτε τον είχα ούτε με είχε ενοχλήσει ποτέ. Η Β. του έλεγα για μένα».

«Τι έγινε τη συγκεκριμένη ημέρα του φονικού», τον ρώτησε ο πρόεδρος. «Ήμουν στο σπίτι μου (Αμυγδαλιά 46 χλμ μακριά από τη Ναύπακτο) και μίλησα με αυτό το παιδί από τη Ναύπακτο (Π.Π) και μου είπε ότι συνεχίζονται οι αναρτήσεις σε βάρος μου. Με είχε πάρει τηλέφωνο και ο Σπύρος και μου είχε πει ότι θα με γαζώσει με όπλο (σ.σ. ισχυρισμός που δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο). Το μαχαίρι το είχα μαζί μου γιατί φοβόμουν τον Σπύρο», είπε.

«Πήρα τη μηχανή μου την οποία άφησα στο Λύκειο της Ναυπάκτου απέναντι από το μαγαζί του. Πήγα στο μαγαζί με σκοπό να του μιλήσω και είδα δύο άτομα μέσα. Πίστεψα ότι θα μου την έπεφταν. Έπιασα τον Σπύρο, του έκανα κεφαλοκλείδωμα σήκωσα το μαχαίρι και όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Όταν είδα τι έκανα βγήκα έντρομος και πέταξα το μαχαίρι».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τού είπε ότι ο ίδιος μπήκε με επιθετική διάθεση σε ένα μαγαζί άρα «πώς να του την είχαν στημένη αφού δεν γνώριζαν ότι θα πάει». Και ο πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι όταν ξεκίνησε η δίκη «αρνηθήκατε την οποιαδήποτε κατηγορία και τώρα παραδέχεστε ότι σκοτώσατε άνθρωπο».

Μετά τα παραπάνω, η πολιτική αγωγή κατέρριψε τον οποιοδήποτε ισχυρισμό για bulling από πλευράς του θύματος. O δράστης, τελικά, φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων.

Όλες οι ειδήσεις:

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επιδότηση ρεύματος: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Αναλυτικός οδηγός για τους δικαιούχους

Σοκ στη Δράμα με νεκρό ζευγάρι: Φέρεται να σκότωσε τη σύζυγό του και να αυτοκτόνησε

Μετά τον κορονοϊό, τι; Έρχονται και νέες πανδημίες λέει ο Παυλάκης – Ποιοι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν τέταρτη δόση εμβολίου

Η κακοκαιρία παραμένει: Παρασκευή και Σάββατο «δύο πολύ επικίνδυνες ημέρες» - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Λευκάδαδολοφονίαεπίθεση με μαχαίριειδήσεις τώρανεκρόςμαχαίριΝαύπακτος