Ελλάδα|08.06.2022 11:22

Οργή για την ποινή - «χάδι» στον 55χρονο που πυροβόλησε και άφησε ανάπηρη τη μικρή Αλεξία

Newsroom

Οργή αλλά και θλίψη προκαλεί η ποινή - «χάδι» που επιβλήθηκε στον δράστη του πυροβολισμού που άφησε ανάπηρη κατά 95% τη μικρή Αλεξία, το Πάσχα του 2019 στη Θήβα. Το παιδί δίνει μάχη, καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά από επτά χειρουργεία.

Ο 55χρονος, ειδικότερα, καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε τέσσερα έτη και τέσσερις μήνες φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή 1.600 ευρώ.

«Δεν το περιμέναμε. Δεν ξέρω τι να πω κι εγώ», λέει ο πατέρας του παιδιού στο OPEN, προσθέτοντας πως «Αυτός ο κύριος, δεν έχω ξαναδεί τέτοιον άνθρωπο. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να μην έχει καταλάβει τι έχει κάνει. Είπε απλώς μία συγγνώμη στο δικαστήριο και στην απολογία του όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πληρώνει απάντησε πως "έχω τρία παιδιά, τρία σκυλιά και μία γάτα να θρέψω"».

«Έδινε 800 ευρώ μέχρι πέρσι τον Οκτώβριο, αυτά ήταν. Και τώρα δεν τα δίνει, από πέρσι τον Οκτώβριο (...). Μεγάλης αλήτης» δήλωσε έπειτα ο Λουκάς Σαμαρτζής, αναφερόμενος στα χρήματα που έδωσε στην οικογένεια ο δράστης.

«Γιατί σε μένα;»

«Τι φταίει αυτό το παιδί; (...). Το παιδί μας, πρώτη κουβέντα που μας είπε, ήταν "γιατί σε μένα, ποιος είναι αυτός που το έκανε;"» είπε στη συνέχεια.

Μάλιστα, δήλωσε πως «Λίγο πολύ η εισαγγελέας μάς είπε "γιατί καθόσασταν έξω στην αυλή;". Αν είναι κουβέντα αυτή που μας είπε. Την ημέρα του Πάσχα, μας έκανε και παρατήρηση».

«Το θέμα είναι να πληρώσει. Έχουν βγει πολλές αποφάσεις. Η πρώτη 500.000 ευρώ, η δεύτερη 260.000 και η τρίτη ασφαλιστικά μέτρα και 7.200 για να πληρώνει το κέντρο. Το κέντρο όμως, θα διώξει το παιδί τώρα σε 10 μέρες, άμα δεν πληρώσω. Πού να τα βρούμε τα χρήματα;» πρόσθεσε ο κ. Σαμαρτζής.

«Τα άλλα τα παιδιά μου σε ψυχολόγους τα τραβάω, όλη η οικογένειά μας, έχει καταστραφεί» δήλωσε ο ίδιος.

«Τον δράστη παρακαλώ να πληρώσει»

Σε ερώτηση εάν κάποιος από το κράτος έχει προσφέρει βοήθεια, ο πατέρας της μικρής απάντησε «κανένας δεν έχει έρθει». Στήριξη έχει, όπως είπε, «από τον κόσμο τον απλό, από την εκκλησία»

Τώρα, πρέπει να πληρώσει το ποσό των 7.200 ευρώ, χρήματα που πρέπει να καταβάλλονται μηνιαία. «Τον δράστη παρακαλώ να πληρώσει, αυτά που έβγαλε το δικαστήριο».

«Θέλω να μου δώσει το παιδί μου όπως το είχα. Γίνεται; Και δεν θέλω τίποτα. Χάρισμά του όλα» είπε στο τέλος ο πατέρας.

Όλες οι ειδήσεις:

Σχέδιο «θερμοστάτης» για μείωση ρεύματος ενόψει καλοκαιριού - Μπόνους σε νοικοκυριά και κίνητρα στο Δημόσιο

Καιρός - Μαρουσάκης: Συνεχίζεται η κακοκαιρία μέχρι και του Αγίου Πνεύματος - Αναλυτική πρόγνωση

Γιώργος Τράγκας: Υπόθεση για δύο η περιουσία του μετά την αποποίηση της κληρονομιάς από τον Φρέντυ

Ληστεία σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία στη Βουλιαγμένης - Άρπαξαν χρηματοκιβώτια

αναπηρίαειδήσεις τώρασφαίρααδέσποτη σφαίραπατέραςΘήβαπυροβολισμός