Ελλάδα|09.06.2022 15:06

Νέα ένταση στη δίκη Κορκονέα: Εκτός διαδικασίας οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου

Newsroom

Ένταση επικράτησε και σήμερα στη δίκη Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, καθώς σε μία από τις πολλές διακοπές υπήρξε και πάλι ένταση στη δικαστική αίθουσα μεταξύ της πολιτικής αγωγής (που παρίσταται χωρίς να δίνεται στους συνηγόρους της το δικαίωμα να μιλήσουν) και του Εισαγγελέα Εφετών που δεν πρόλαβε να αγορεύσει επί των προτάσεων που ακούστηκαν από την υπεράσπιση για την χορήγηση του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, επιχειρηματολόγησε επί των ελαφρυντικών, ενώ χαρακτήρισε «παραφωνία» του βίου του Κορκονέα τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζητώντας από το δικαστήριο να λάβει υπόψη και να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η πρόεδρος της έδρας Βαρβάρα Πάοαρη απέκλεισε από τη διαδικασία τους συνήγορους της οικογένειας, Νίκο Κωνσταντόπουλο και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε σε «δικονομική ντροπή» για χειραγώγηση των ένορκων, που ενέχουν θέση ισοτίμων δικαστών στην έδρα από την πρόεδρο και τον Εισαγγελέα της έδρας κ. Μπαντουδάκη.

Σύμφωνα με το Lamiareport, οι δικηγόροι της Λαμίας που παρίσταντο στην αίθουσα για τις υποθέσεις που ακολουθούν στο πινάκιο, διαμαρτυρήθηκαν «για τη συμπεριφορά της πολιτικής αγωγής», ζητώντας και την παρέμβαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας.

Στο δικαστήριο βρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Μακρυγιάννης που ανακοίνωσε την αποχή των μελών του από τις συγκεκριμένες δίκες που ακολουθούν, χωρίς να επηρεάζουν την εξέλιξη της δίκης Κορκονέα.

Στο Εφετείο Λαμίας βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣΛ Αθανάσιος Μακρυγιάννης που ανακοίνωσε την αποχή των μελών του από τις συγκεκριμένες δίκες που ακολουθούν, χωρίς να επηρεάζουν την εξέλιξη της δίκης Κορκονέα που έχει αρχίσει.

Την ίδια ώρα, δήλωση την οποία ζητούν να καταχωρηθεί στα πρακτικά, έκανε μέσω των συνηγόρων της η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Καλεί το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας να τηρήσει τη νόμιμη διαδικασία με την κλήτευση και εξέταση μαρτύρων στην υπόθεση της δολοφονίας.

Στη δήλωσή τους, η μητέρα και η αδερφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου χαρακτηρίζουν τη μη κλήτευσή τους «πρωτοφανή, ακραία αντιδικονομική ενέργεια, η οποία καταστρατηγεί τις αρχές του κράτους δικαίου, της δίκαιης δίκης, της ισότητας των όπλων, της διαφάνειας και δημοσιότητας στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, παραβιάζει κατάφωρα αυτή την ίδια την αρχή της αμεροληψίας και υπονομεύει την θεμελιώδη αρχή της ουσιαστικής αναζήτησης της αλήθειας».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μηχανισμούς υπόθαλψης του δράστη της δολοφονίας» που «ενεργοποιούνται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο» και τονίζεται οτι «όσο ανεπιθύμητη και αν είναι η παρουσία μας σε εκείνους που επιθυμούν μια δίκη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του δράστη, η κλήτευσή μας είναι υποχρεωτική».

Όλες οι ειδήσεις

Ευθείες απειλές Ερντογάν: «Δεν αστειεύομαι, θα πάθετε νέα Μικρασιατική Καταστροφή αν δεν έρθετε στα συγκαλά σας» - Με χάρτες απαντά η Αθήνα

Κακοκαιρία Genesis: Φέρνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς - Ποιές περιοχές επηρεάζονται

Γιώργος Παπανδρέου: Βηματοδότης τοποθετήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό

Πιο κοντά στο όνειρο για τη Νέα Τούμπα ο ΠΑΟΚ - Δημοσιεύθηκε το πολυπόθητο ΦΕΚ

ειδήσεις τώραδίκηΑλέξανδρος ΓρηγορόπουλοςΕπαμεινώνδας Κορκονέας