Ελλάδα|09.06.2022 22:40

Ανησυχητική η κατάσταση στον Έβρο: Σε ένα μήνα διπλασιάστηκαν οι συλλήψεις μεταναστών

Newsroom

Η πίεση στον Έβρο συνεχίζεται και αυτό φαίνεται από τα στοιχεία των συλλήψεων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τα στοιχεία για τον μήνα Μάιο στην ουσία επιβεβαιώνουν αυτό που λένε όλες οι επιχειρησιακές ομάδες στον Έβρο.

Όλο τον Μάιο του 2022, συνελήφθησαν 476 άτομα τα οποία επιχείρησαν να μπουν παράνομα στη χώρα. Το αντίστοιχο διάστημα το περσινό, οι συλλήψεις ήταν 266. Μόλις μέσα σε μία εβδομάδα, και συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 72 άτομα. Ενδεικτικό του πόσο έχει εκτραχυνθεί η κατάσταση στην περιοχή είναι και το ότι, ακόμη και σήμερα, συνελήφθη ένας βαρκάρης, την ώρα που έφτανε στη χώρα μας, ο οποίος είχε μέσα στη βάρκα του τρεις παράτυπου μετανάστες, ενώ οι συνοριοφύλακές μας βλέπανε ακριβώς απέναντι 20 άτομα τα οποία τον περίμεναν να ξανακάνει το δρομολόγιο και να φέρει και τους 20 από την πλευρά της Ελλάδας.

Η Τουρκία δεν έχει δεχτεί πίσω κανέναν μετανάστη από τον Μάρτιο του 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει κλείσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας για το θέμα των επαναπροωθήσεων από τον Μάρτιο του 2020. Σχεδόν καθημερινά η ελληνική πλευρά στέλνει αιτήματα επαναπροωθήσεων στους τούρκους οι οποίοι δεν έχουν απαντήσει θετικά σε κανένα.

Όλες οι ειδήσεις

Σκληρή απάντηση Αθήνας στις δηλώσεις Ερντογάν: Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα – Δεν μπορούν να πλήξουν την εθνική κυριαρχία μας

Vor V Zakone: Η συμμορία που ρήμαζε σπίτια σε όλη την Αττική – Η δράση, η ιεραρχία και τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Το παρασκήνιο του ξεσπάσματος Παναγιωτόπουλου: Τι προκάλεσε την οργή του ΥΠΕΘΑ κατά αξιωματικών και τις αναφορές για «ελβετικό τυρί»

Πώς η χελώνα... Μάριος και η περσινή του «αποστολή» δίνουν τη λύση για την έξαρση των μωβ μεδουσών - Βίντεο από τη δράση του

μεταναστευτικόσυνοριοφύλακεςειδήσεις τώραπαράτυποι μετανάστεςΤουρκίαΈβρος