Ελλάδα|09.06.2022 19:57

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όχι» από την ανακρίτρια στο αίτημα για επανέλεγχο στο αίμα της Τζωρτζίνας

Newsroom

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου της 9 χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, απέρριψε το αίτημα της κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου, για επανέλεγχο του αίματος του παιδιού, σε τοξικολογικό εργαστήριο της Κρήτης.

Όπως μεταδίδει το thebest.gr, το αίτημα της Πισπιρίγκου δεν έγινε δεκτό καθώς, σύμφωνα με την 18η τακτική ανακρίτρια η προφυλακισμένη 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν με μέσα σε μερικούς μήνες, χρονοτριβεί εσκεμμένα, με σκοπό να κρατήσει ανοιχτή, στο στάδιο της ανάκρισης την υπόθεση. Άλλωστε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από περίπου έναν μήνα το τοξικολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή ύστερα από πλημμύρα, με αποτέλεσμα τα περισσότερα μηχανήματα να έχουν καταστραφεί.

Εικόνες από τις ζημιές που υπέστη το εργαστήριο στις 26 Απριλίου, μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha, σύμφωνα με τον οποίο, η ζημιά προκλήθηκε από διάβρωση σε σωλήνωση που είχε σχέση με το σύστημα πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα το νερό να τρέχει για ώρες. Στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρεται, ακόμα, ότι, συνολικά η ανακρίτρια απέρριψε 16 αιτήματα της κατηγορούμενης. Για την υπόθεση ζητούσε, μεταξύ άλλων, και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος μίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές για την υπόθεση. Η ανακρίτρια απέρριψε και το αίτημα του δημοσιογράφου, γιατί, όπως έκρινε, η κατάθεσή του θα ήταν άνευ σημασίας.

Τα αιτήματα της κατηγορούμενης

Μεταξύ άλλων, η Ρούλα Πισπιρίγκου, ζήτησε να διερευνηθούν:

  • η δυνατότητα χημικής ανάλυσης της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη που βρέθηκε στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας
  • το ενδεχόμενο εντοπισμού της παρασκευάστριας εταιρίας σε περίπτωση που πρόκειται για κεταμίνη που χορηγείται από νοσοκομεία
  • σε ποια φαρμακαποθήκη, νοσοκομείο ή άλλη τυχόν υπηρεσία υπάρχει έλλειμμα κεταμίνης
  • αν υπάρχει διαφορά της χημικής κεταμίνης που χορηγείται σε ζώα από αυτή που χορηγείται σε ανθρώπους
  • με οποιοδήποτε άλλο μέσο η προέλευση της συγκεκριμένης κεταμίνης που προκάλεσε το θάνατο της Τζωρτζίνας
  • αν χρησιμοποιείται ροκουρόνιο σε άλλες παιδιατρικές κλινικές της χώρας, αν υπήρχε ροκουρόνιο στο σάκο αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων κατά τη στιγμή που οι γιατροί ανέλαβαν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση της Τζωρτζίνας.

Παράλληλα ζήτησε να κληθεί για ένορκη κατάθεση ο διευθυντής ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης, σχετικά σχετικά με το αν επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του και τοποθετήσεις του μέσω διαδικτύου, για το ότι η κεταμίνη δεν είναι ικανή να προκαλέσει το θάνατο ασθενούς και ότι η δεκαπλάσια δόση κεταμίνης εξαιτίας ιατρικού λάθους δεν είχε θανατηφόρα έκβαση.

Πέραν του γονιδιακού ελέγχου, η κατηγορούμενη ζήτησε και έλεγχος άλλης φύσης, και δη νευρολογικής, ή για αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ παράλληλα και νέο εργαστηριακό έλεγχο σε δείγματα αίματος και ούρων της Τζωρτζίνας από αναγνωρισμένο εργαστήριο του εξωτερικού.

Όλες οι ειδήσεις

Σκληρή απάντηση Αθήνας στις δηλώσεις Ερντογάν: Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα – Δεν μπορούν να πλήξουν την εθνική κυριαρχία μας

Vor V Zakone: Η συμμορία που ρήμαζε σπίτια σε όλη την Αττική – Η δράση, η ιεραρχία και τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Το παρασκήνιο του ξεσπάσματος Παναγιωτόπουλου: Τι προκάλεσε την οργή του ΥΠΕΘΑ κατά αξιωματικών και τις αναφορές για «ελβετικό τυρί»

Πώς η χελώνα... Μάριος και η περσινή του «αποστολή» δίνουν τη λύση για την έξαρση των μωβ μεδουσών - Βίντεο από τη δράση του

παιδιάδολοφονίαειδήσεις τώραΠάτρανεκράΡούλα Πισπιρίγκου