«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Πώς θα καθορίζεται το ωράριο των επιμελητών
NewsroomΟι αιτήσεις για τους δικαιούχους γονείς του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» αναμένεται να ανοίξουν τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου RGC στην Πάτρα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.
Η δημιουργική απασχόληση στόχος του ολοήμερου σχολείου
Η ίδια αποκάλυψε ότι το ωράριο των επιμελητών δεν θα είναι «φιξ», αλλά θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες των γονέων. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση θέσπισε ατομικό εισόδημα 24.000 ευρώ των μητέρων προκειμένου να μην αποκλειστεί καμία μητέρα από το πρόγραμμα. Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 6 το απόγευμα τόνισε πως δε θα είναι στόχος η φύλαξη μονάχα, αλλά η δημιουργική απασχόληση. Για την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας συμπλήρωσε πως ήδη υπάρχει πρόνοια από το ταμείο Ανάκαμψης με στόχο την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
Με τη σειρά της η κ. Κάουφμαν, (Γενική Διευθύντρια Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) εξήρε την προσπάθεια και τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στην εξάλειψη της φτώχειας, την αύξηση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας ενώ, αναφέρθηκε στην ανάγκη των εργαζομένων να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.
Στη συζήτηση συμμετείχε η Καλλιόπη Λυκοβάρδη (Βοηθός Συνήγορος για την Ίση Μεταχείριση, Συνήγορος του Πολίτη) και ο Δημήτρης Τρουλάκης (Προϊστάμενος στην Ειδική γραμματεία επενδύσεων ΕΣΠΑ).
Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πόσο ανησυχούν οι πολίτες για ακρίβεια και ελληνοτουρκικά
- Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο: Σε Red Code Αττική και άλλες 5 περιοχές - Ανησυχία για το Hot-Dry-Windy
- Συνετρίβη μαχητικό F-16 στην Τουρκία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης - Έκρηξη και πυκνοί καπνοί
- Το συγκλονιστικό «αντίο» του Μέσι στον πατέρα του: «Αμφιβάλλω αν θέλω να συνεχίσω το ποδόσφαιρο χωρίς εσένα»
- Η περίεργη ιστορία του Φρανκ: Είχε τρία πόδια, τέσσερα πέλματα, 16 δάχτυλα και δύο σετ γεννητικών οργάνων