Ελλάδα|09.06.2022 23:29

Χαμός στη δίκη Κορκονέα: Μετά τις συνεχείς εντάσεις οι δικηγόροι της Λαμίας προχώρησαν σε αποχή

Newsroom

Για μία ακόμα φορά σε κλίμα μεγάλης έντασης συνεχίστηκε η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια μίας από τις πολλές διακοπές της δίκης μεταξύ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής που δεν έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν, και του εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος δεν πρόλαβε να αγορεύσει επί των προτάσεων που ακούστηκαν από την υπεράσπιση για τη χορήγηση του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο.

Οι δικηγόροι της Λαμίας, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα για τις υποθέσεις που ακολουθούν στο πινάκιο, ζήτησαν παρέμβαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας μετά τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τη «συμπεριφορά της πολιτικής αγωγής» ενώ, σύμφωνα με το LamiaReport, στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και ο Αθανάσιος Μακρυγιάννης, πρόεδρος του ΔΣΛ, που ανακοίνωσε αποχή των μελών του από τις συγκεκριμένες δίκες που ακολουθούν, χωρίς να επηρεάζουν την εξέλιξη της δίκης Κορκονέα που έχει αρχίσει.

Κωνσταντοπούλου: Μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου και της Λαμίας

Την απόφαση του ΔΣΛ ανακοίνωσε ο ταμίας του ΔΣ, Γιώργος Ρεντίφης, ο οποίος και δέχτηκε την έντονη αποδοκιμασία της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, έκανε λόγο για απόφαση που θα αποτελεί «μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου και της Λαμίας» ενώ κατηγόρησε τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης ότι συνηγορούν στο ξέπλυμα του Κορκονέα με τη στάση τους.

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Genesis: «Καμπανάκι» κινδύνου για τα ακραία φαινόμενα - «Βροχή» τα μηνύματα 112 σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Οι δήμοι Υμηττού είχαν προειδοποιήσει για βουνό - «μπαρουταποθήκη» από τον Φεβρουάριο: Το αποκαλυπτικό έγγραφο και τα ερωτήματα

Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πόσο ανησυχούν οι πολίτες για ακρίβεια και ελληνοτουρκικά

Ποιες γυναίκες δικαιούνται δωρεάν μαστογραφία- Οι πέντε φάσεις στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

δολοφονίαΑλέξανδρος ΓρηγορόπουλοςΕπαμεινώνδας ΚορκονέαςΛαμίαδίκηειδήσεις τώρα