Ελλάδα|10.06.2022 18:44

Κύκλωμα κοκαΐνης: Ποιος είναι ο σκληρός δολοφόνος που καταζητείται από τη Βρετανία

Ευλαμπία Ρέβη

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης την περασμένη Πέμπτη, όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εξαρθρώσουν το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης με πλοκάμια σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο πιο επικίνδυνος από τους τέσσερις Βρετανούς συλληφθέντες όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς επιχείρησε να αρπάξει το όπλο του ενός. Μάλιστα, ανάμεσά τους κατά τις ίδιες πληροφορίες εκτυλίχθηκε μάχη σώμα με σώμα. Άμεσα επενέβησαν οι συνάδελφοι του αστυνομικού και ακινητοποίησαν τον 45χρονο δράστη, ο οποίος διαθέτει πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν και χαρακτηρίζεται ως ένα εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο, ικανό για όλα.

Δε θα δίσταζε να σκοτώσει για να αποφύγει τη σύλληψη

Με βάση της ίδιες πληροφορίες ο 45χρονος Βρετανός υπήκοος, Τζόουνς Νιλ, γεννηθείς στο Λίβερπουλ, αναζητείται από τις βρετανικές αρχές κατηγορούμενος ανάμεσα σε άλλα για ανθρωποκτονία ενός άνδρα. Η περιγραφή του εγκλήματος για το οποίο καταζητείται είναι σοκαριστική, αφού σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να έκαψε ζωντανό το θύμα του, αφού πρώτα το είχε βασανίσει ανηλεώς. «Καταλαβαίνουμε όλοι, νομίζω, τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν άρπαζε το όπλο του συναδέλφου. Δε θα δίσταζε, όχι μόνο να το χρησιμοποιήσει, αλλά και να σκοτώσει, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη», τονίζει αστυνομικός της Ασφάλειας.
Και συμπληρώνει: «Στις σχέσεις των μελών του κυκλώματος επικρατούσε ομερτά. Ήταν σαν οικογένεια μεταξύ τους. Η κίνησή του να προσπαθήσει να πάρει το όπλο έγινε ενδεχομένως για να υπερασπιστεί όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους υπόλοιπους. Όμως, οι συνάδελφοι λειτούργησαν άψογα και τον ακινητοποίησαν σε χρόνο dt».

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν εντός πολυτελούς βίλας την οποία είχαν νοικιάσει τα μέλη του κυκλώματος, όπως φαίνεται και από τα βίντεο που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Αστυνομία από τη μεγάλη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Τη βίλα αυτήν μάλιστα με βάση αστυνομικές πηγές την είχαν νοικιάσει για το ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας ενός εκ των συλληφθέντων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο 38χρονος αδελφός του μεγάλου εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης που θεωρείται υπεύθυνη για τη διακίνηση του 15% με 20% κοκαΐνης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο 38χρονος, ονόματι Τζον Έλις, λειτουργούσε ως επικεφαλής του κυκλώματος στην Ευρώπη, ενώ ο αδελφός του, αποκαλούμενος ως Βρετανός Εσκομπάρ, από τους αστυνομικούς βρίσκεται στην Κολομβία. Από εκεί φέρεται να έλαβε πριν από έναν χρόνο την απόφαση να μετακινήσει την έδρα της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διακινεί ποσότητες ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Προηγουμένως η έδρα τους βρισκόταν σε κράτος της βορειοκεντρικής Ευρώπης, ενώ το κύκλωμα είχε απασχολήσει και πάλι τις ευρωπαϊκές αρχές τον περασμένο Απρίλιο όταν οι Ιταλοί εντόπισαν στο λιμάνι Τζόια Ταούρο ποσότητες κοκαΐνης μέσα σε 50 κοντέινερ με μπανάνες με παραλήπτη εταιρεία εισαγωγών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είχαν εντοπίσει 654 κιλά κοκαΐνης αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι ειδήσεις

Σοκάρει η μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα - Συνελήφθη άτομο με 2,5 εκατομμύρια αρχεία

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με 300 κιλά κοκαΐνη - Παγκοσμίως διαβόητος διακινητής ναρκωτικών ο εγκέφαλος

Κακοκαιρία Genesis: Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική - Πού εντοπίζονται προβλήματα - Live χάρτης

Φρειδερίκος Μπαρμπαρόσα: Πώς πνίγηκε ξαφνικά ο θηριώδης αυτοκράτορας και μαζί του μια εκστρατεία ολόκληρη

κοκαΐνηαστυνομικοίειδήσεις τώρακύκλωμα κοκαΐνηςένοπλη συμπλοκήσυμπλοκή