Ελλάδα|13.06.2022 22:13

Το OPEN στη Λέρο: Βράχοι των συνόρων οι Ακρίτες

Newsroom

Η Άγκυρα ξεπερνάει τον εαυτό της, αφού συνεχίζεται το μπαράζ των τουρκικών προκλητικών δημοσιευμάτων. Την ίδια ώρα, οι εθνοφύλακες της Λέρου δηλώνουν ψύχραιμοι παρακολουθώντας όλα τα γεγονότα.

«Το αίμα μας και την ψυχή μας θα δώσουμε ότι μπορούμε θα κάνουμε... Είμαστε εθνοφύλακες γιατί μας επιλέγει ο στρατός είμαστε νέοι και μπορούμε να ανταποδώσουμε για την πατρίδα μας... Μας έχουν από ένα όπλο ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να ανταποδώσουμε και εμείς ως εθνοφύλακες πώς κοντά που είμαστε στην Τουρκία...», λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα του OPEN o Γιάννης, κάτοικος του νησιού.

Μπορεί η Τουρκία να συνεχίζει τη ρητορική των προκλήσεων και των ανυπόστατων ισχυρισμών της για κυριαρχία των ελληνικών νησιών, οι φρουροί της Λέρου όμως στέκονται σαν βράχοι.

Οι ένοπλες δυνάμεις λαμβάνοντας υπόψη την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα και επιφυλακή. Η κανονιοφόρος του πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται εδώ στη Λέρο.

Αρκετοί είναι οι Τούρκοι επισκέπτες και στη Λέρο, όπου αγνόησαν τη ρητορική, αλλά και τις κορώνες του τούρκου προέδρου και ήρθαν για τις διακοπές τους.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν δίνει νόμιμες απαντήσεις, πάει και κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα

Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα: Το βιογραφικό και η πορεία της σημαίνουσας διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης

Φρένο στις υψηλές ταχύτητες θα βάλουν οι ποινές του νέου ΚΟΚ - Ποιοι οδηγούν πιο «επιθετικά», σύμφωνα με έρευνα

Τάσος Νούσιας στο ethnos.gr: «Πρέπει να σπάσουμε αυτό το φαύλο, ανελέητο, βίαιο κύκλο!»