Ελλάδα|16.06.2022 07:25

Δίκη Μάνδρα: Σήμερα η απόφαση για την πλημμύρα του 2017 με τους 25 νεκρούς

Σοφία Φασουλάκη

Πέφτει η αυλαία για την απόδοση ποινικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους μετά την φονική πλημμύρα της Μάνδρας, που άφησε πίσω της 25 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές στις 15ης Νοεμβρίου του 2017.

Οι δικαστές μετά από πολύμηνη διαδικασία είναι έτοιμοι να αποφανθούν για το αθώος ή ένοχος στα πρόσωπα των 21 κατηγορουμένων που κάθισαν εδώλιο.

Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, ο πρώην αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας, υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας, καθώς και στελέχη φορέων του Δημοσίου έδωσαν τις εξηγήσεις τους και τώρα περιμένουν την ετυμηγορία των δικαστών.

Κατά περίπτωση βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, των σωματικών βλαβών, της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, και της παραβίασης κανόνων οικοδόμησης.

Η εισαγγελική πρόταση

Καταπέλτης ήταν για τους κατηγορουμένους η εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της ενώπιον των δικαστών, η οποία πρότεινε την ενοχή των 20 από τους 21 κατηγορουμένους.

Κατά περίπτωση ζήτησε να κριθούν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια τελούμενα δια παραλείψεως καθώς και για πλημμύρα από αμέλεια. Αντίθετα, πρότεινε την αθώωση 17 ατόμων για την παράβαση καθήκοντος, εκτός από τον προϊστάμενο πολεοδομίας Ελευσίνας και τους δυο υφιστάμενούς του.

Όλες οι ειδήσεις

Το «σίκουελ» του fuel pass, το γράψε - σβήσε των μέτρων και η… επιστροφή των spreads

Προσωπικός γιατρός: Ακριβότερα κατά 10% θα πληρώνουν φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις όσοι δεν εγγραφούν

Μειώθηκαν τα τροχαία στην ΕΕ το 2021: Πτώση λόγω lockdown ή πραγματικά καλά νέα;

Γιατί εμφανίζονται τόσες πολλές μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – Τι πρέπει να κάνουμε εάν μας τσιμπήσουν

δίκηΜάνδραειδήσεις τώραδικαστήριοπλημμύρα