Ελλάδα|19.06.2022 09:32

Εκτέλεση στον Γέρακα: Η μαφία των καυσίμων στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ - «Υπάρχει ομερτά, η εξιχνίαση είναι δύσκολη»

Newsroom

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την μαφιόζικη εκτέλεση του 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου στον Γέρακα, τον οποίο οι δράστες δολοφόνησαν εν ψυχρώ με πάνω από 20 σφαίρες το πρωί του Σαββάτου. «Η αστυνομία ερευνά τα πάντα ειδικά όταν υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν προς τις κατευθύνσεις της λαθρεμπορίας ή άλλων περιπτώσεων της νύχτας» σημείωσε μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο Γ.Γ Αστυνομικών Δυτικής Αττικής Σπήλιος Κρικέτος.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τι έχει συμβεί. Ακούγονται πολλά», σημείωσε ο ίδιος. Άλλωστε σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV όλα δείχνουν ότι η Greek Mafia κυριαρχεί στο οργανωμένο έγκλημα και το πρώτο κεφάλαιο φαίνεται έχει να κάνει με τη μαφία των καυσίμων. Μόλις σε ενάμιση μήνα έχουν σημειωθεί δύο σκληρά συμβόλαια θανάτου από συνολικά οκτώ εκτελεστές. Στα συμβόλαια αυτά χρησιμοποιήθηκαν τρία καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο κλεμμένα ΙΧ και δύο μηχανές.

Λίγες ώρες μετά το σοκαριστικό έγκλημα στη λεωφόρο Μαραθώνιος, ο πατέρας του θύματος, με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι «η νύχτα σκότωσε το παιδί του», ενώ κατήγγειλε ότι υπάρχουν αστυνομικοί που γνωρίζουν ποιοι εκτελούν συμβόλαια θανάτων στην Ελλάδα και μίλησε για μαφία που πραγματοποιεί λαθρεμπόριο καυσίμων.

«Οφείλουμε να τα ελέγξουμε όλα και να τα καταθέσουμε στον Εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης».
Νωρίτερα και η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μίλησε για ανθρώπους που κάνουν λαθρεμπόριο καυσίμων και αναφέρθηκε σε μέτρα που θα μπορούσε να πάρει η πολιτεία

Το παρελθόν του θύματος και η υπόθεση του 2014

Για τις αναφορές ότι το θύμα της μαφιόζικης είχε εμπλακεί σε δικογραφία άλλης υπόθεση το 2014, ο κ. Κρικέτος σημείωσε ότι «είναι μία υπόθεση με εκβιασμούς στον χώρο της νύχτας για την οποία δεν καταδικάστηκε».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη στο ethnos.gr, το όνομα του επιχειρηματία συμπεριλαμβάνεται σε δικογραφία που σχηματίστηκε το 2014 από τη Δίωξη Εκβιαστών. Η δικογραφία αυτή σχετιζόταν με ομάδα μπράβων ο επικεφαλής της οποίας ήταν ο Μανώλης Καραγιάννης, που εκτελέστηκε με Καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο τον Ιούνιο του 2018.

Το συγκεκριμένο βενζινάδικο είχε γίνει στόχος κατά το παρελθόν όταν άγνωστοι είχαν πετάξει χειροβομβίδα. Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι σε επιχείρηση τον περασμένο Απρίλιο είχε σφραγιστεί πρατήριο επί της λεωφόρου Αθηνών στο οποίο φέρεται να είχε ρόλο ο 38χρονος, ενώ στην έρευνα θα εξεταστούν τόσο το πρόσφατα όσο και τα προηγούμενα συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί στον κόσμο της νύχτας.

Ανάμεσα σε αυτά και εκείνο με θύμα τον Γιάννη Σκαφτούρο ο οποίος εκτελέστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στο εξοχικό του στα Σκιούρτα και το όνομά του είχε αναμιχθεί σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

«Υπάρχει ομερτά - Η εξιχνίαση είναι δύσκολη»

Ο κ. Κρικέτος χαρακτήρισε τους δολοφόνους «αδίστακτους» που δολοφόνησαν τον επιχειρηματία με περισσότερες από 20 σφαίρες και μάλιστα σε κεντρικό δρόμο, ενώ είχε ξημερώσει.

Για το γεγονός ότι σε πάρα πολλές υποθέσεις που έχουν συμβεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα με επαγγελματίες δολοφόνους δεν έχουν βρεθεί ποτέ οι δράστες, παρά μόνο στην υπόθεση στο Μακρύ με τους δύο Βούλγαρους στην οποία δεν βρέθηκε ποτέ ο ηθικός αυτουργός, ο ΓΓ των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής ανέφερε ότι «υπάρχει η ομερτά και η εξιχνίαση είναι πιο δύσκολη γιατί τα στόματα δεν ανοίγουν».

«Σε κάθε περίπτωση καμία υπόθεση δεν κλείνει ποτέ. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει εξιχνίαση αλλά το θέμα είναι αν αυτά τα κυκλώματα σταματούν τη δράση τους ακόμα και μετά την εξιχνίαση. Πιστεύω πως όχι γιατί υπάρχουν πολλά χρήματα στη μέση».

Η μαφία των καυσίμων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι αξιωματικοί Ασφαλείας στέκονται στο γεγονός πως μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα έχουν σημειωθεί δύο σκληρά συμβόλαια θανάτου από συνολικά οκτώ εκτελεστές. Στα συμβόλαια αυτά χρησιμοποιήθηκαν τρία καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο κλεμμένα ΙΧ και δύο μηχανές.

Οι Αρχές επισημαίνουν πως οι δράστες ήθελαν στην ουσία να στείλουν σαφές μήνυμα μέσα από την πράξη τους πως είναι μια ομάδα που μπορούν να χτυπήσουν όποιον θέλουν, ό,τι ώρα θέλουν και όπου το επιθυμούν, ακόμα κι αν το θύμα έχει λάβει μέτρα ασφαλείας.

Η Ασφάλεια αυτή την ώρα εστιάζει στη μαφία των καυσίμων, ενώ έρευνα γίνεται για παρακλάδια στη Βουλγαρία, αφού οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι δράστες σχετίζονται με τη συγκεκριμένη χώρα.

Στο μικροσκόπιο παράλληλα, βρίσκεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η δολοφονία Σκαφτούρου και Στεφανάκου, ενώ οι Αρχές θέλουν να δουν αν η εντολή δόθηκε από το ίδιο κέντρο ελέγχου

Γέρακαςειδήσεις τώραδολοφονίαεκτέλεση