Ελλάδα|21.06.2022 20:21

Πάτρα: Πώς θα προχωρήσει ο πειθαρχικός έλεγχος που ζήτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τους ιατροδικαστές Μαλένας και Ίριδας

Newsroom

Με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αναμένεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών, που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα των ιατροδικαστών φέρεται να καταγράφονται πλημμέλειες.

Στόχος της έρευνας είναι να ελεγχθεί η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο ιατροδικαστών, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρας σε δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο, είχε πει ότι είχε επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Καρακούκη αναφέροντας ότι «του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά, δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά».

Τότε με έγγραφό του προς τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, ζήτησε να τεθούν υπό τη βάσανο της εσωτερικής έρευνας οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών, κυρίως των δυο πρώτων της Μαλένας (ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα- Ιούλιος 2019) και της Ίριδας (ιατροδικαστής Τσόλια- Μάρτιος 2020) και να διακριβωθεί τι συνέβη με αυτές βάσει του νόμου 3772/2009 /άρθρο 6.

Με βάση αυτό το άρθρο ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Αθηνών διεξαγάγει έρευνα αφού όπως προκύπτει προΐσταται όλων των ιατροδικαστικών υπηρεσιών.

Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας θα διενεργηθεί, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστή Νίκο Καρακούκη.

Όλες οι ειδήσεις

Ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Λάρισα: Ερωτηματικά μετά από δηλώσεις για την 51χρονη που ζούσε έγκλειστη για δεκαετίες - «Γνωρίζαμε, αλλά η μητέρα δεν άφηνε να το πούμε»

«Βόμβα» Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Όρισε ημερομηνία εκλογών και βάλε υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών

Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει το τρίτο ζώο σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση

ιατροδικαστήςπειθαρχικός έλεγχοςθάνατοιειδήσεις τώραΠάτρα