Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Πολυετείς ποινές φυλάκισης στους 8 καταδικασθέντες
NewsroomΠολυετείς ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν στους 8 καταδικασθέντες για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017, που στοίχισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους.
Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης.
Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερριάρχης που κρίθηκε ένοχος και ποινή 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.
Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή στην έφεση.
Νωρίτερα το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.
«Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο" είπε η εισαγγελική λειτουργός».
Στο δικαστήριο παρούσα ήταν από το πρωί η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση της προθεσμίας έως 29 Ιουλίου
Τζιχάντ Γιαϊτζί: Τις φωτιές στην Τουρκία βάζει η Ελλάδα σε συνεργασία με το ΡΚΚ
- Στεγαστική πολιτική: Δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις, θετικά βήματα και κρίσιμα ερωτήματα
- ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μετατρέπονται σε... υπερ-παρόχους νερού - Τι σημαίνει για τιμολόγια, εργαζομένους και δήμους
- «Κωδικός συσπείρωση» για τη Ν.Δ. - Ο κίνδυνος της χαλαρής ψήφου και το …φλερτ στους αναποφάσιστους
- ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα πλειοψηφία καλείται να μοιράσει την τράπουλα