Ελλάδα|25.06.2022 13:00

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Την ξυλοκόπησε πριν την μαχαιρώσει - Τι προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση - Στον εισαγγελέα ο δράστης

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Στον ανακριτή οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο 53χρονος που κατηγορείται για τη γυναικοκτονία στο Κουκάκι, με θύμα την46χρονη σύζυγό του. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ αντιμετωπίζει και τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της απειλής εις βάρος της συζύγου του καθώς σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία είχε απειλήσει τη γυναίκα και στο παρελθόν.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο δράστης έφτασε στα δικαστήρια λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (25/6), προκειμένου να απολογηθεί για τη γυναικοκτονία που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Μάλιστα, το τέλος της 46χρονης ήρθε βασανιστικά, καθώς βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Όλο το χρονικό

Όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (23/6). Ο 53χρονος πήγε στο σπίτι που έμεναν μαζί πριν λίγο καιρό καθώς τους τελευταίους μήνες ήταν σε διάσταση το ζευγάρι. Της είχε ζητήσει να βρεθούν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο της επανασύνδεσης, κάτι που η ίδια δεν ήθελε.

Κάποια στιγμή, ο 53χρονος, όπως κατέθεσε ο ίδιος, είδε μία βαλίτσα. Η γυναίκα έφτιαχνε μία βαλίτσα για να πάει ένα ταξίδι. Ο 53χρονος κατέθεσε ότι μόλις την είδε τον θόλωσε η ζήλεια, καθώς την ζήλευε παράφορα, άρχισε να της φωνάζει, πιάστηκαν στα χέρια, την ξυλοκόπησε και την κυνηγούσε με ένα μαχαίρι της κουζίνας μέσα στο σπίτι. Αφού την τραυμάτισε στην πλάτη, όταν έπεσε κάτω η γυναίκα της κάρφωσε δύο μαχαιριές μία στο στήθος και μία στην ωμοπλάτη. Στη συνέχεια την τύλιξε με την κουρτίνα του σπιτιού. 

Πριν φύγει κάλεσε τον 24χρονο γιο τους, στον οποίο ομολόγησε το έγκλημα και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε την 46χρονη μητέρα του. Στη συνέχεια έφυγε με το ΙΧ αυτοκίνητό του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει, ρίχνοντάς το σε βράχια επί της παραλιακής λεωφόρου στο ύψος της Παλαιάς Φώκαιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος λίγο πριν ρίξει το αμάξι πάνω σε βράχια, επιχείρησε μ’ ένα μαχαίρι να κόψει τις φλέβες του. Γι’ αυτό και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και φρουρούμενος από αστυνομικούς.

Ο δράστης απειλούσε το θύμα και τα παιδιά τους – Σοκάρει ο αδερφός της άτυχης γυναίκας

Συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη στυγερή γυναικοκτονία. Μπορεί ο γυναικτόνος αρχικά να ισχυρίστηκε πως σκότωσε τη σύζυγό του ενώ ήταν μεθυσμένος, όπως αποδείχθηκε από το αλκοτέστ στο οποίο υπεβλήθη, βρέθηκε χαμηλή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του.

Στο μεταξύ, ο αδερφός του θύματος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε πως ο συζυγοκτόνος την είχε απειλήσει στο παρελθόν πολλές φορές, όπως και τα παιδιά τους: «Σήμερα έμαθα ότι φοβέριζε και τα παιδιά. Απορώ γιατί δε σηκωθήκανε να φύγουνε. Δε ξέραμε τίποτα εμείς. Δολοφόνος είναι, δεν είναι άνθρωπος. Και τα ζώα έχουν από νόμους στη ζούγκλα».

Παράλληλα έκανε έκκληση σε όσους βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές να μιλούν σε ανθρώπους που εμπιστεύονται: «Παιδιά μιλήστε, βγείτε έξω, μιλήστε,μιλήστε με ανθρώπους. Πείτε το πρόβλημά σας, πάντα θα υπάρχει κάποιο αυτί που θα σας ακούσει. Έστω και μια ψυχή να σώσουμε. Τι φταίνε τώρα αυτά τα δύο παιδάκια. Την ψυχή αυτού του παιδιού ποιος θα την επουλώσει; Υπάρχει τρόπος να επουλωθεί αυτή η ψυχή, αυτό το σοκ που βίωσε αυτό το παιδί. Μια κουβέντα μόνο “μιλήστε”… ‘Όταν συσσωρεύεται ένα πρόβλημα είναι μια πληγή: όσο την ξύνεις, αίμα θα βγάζει. Ένα μήνυμα πρέπει να περάσει στην κοινωνία: να μιλήσουμε».

Οργή από τους ισχυρισμούς του γυναικοκτόνου

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Μίνα Καραμήτρου, κατά την κατάθεσή του, ο δράστης απέδωσε την αποτρόπαια πράξη του σε… παθολογική ζήλεια. Είπε επίσης πως είχε φύγει από το σπίτι και επέστρεψε πριν από έναν μήνα. Όμως όπως ισχυρίστηκε ήταν συχνοί οι καυγάδες και ζήλευε πάρα πολύ το θύμα. Όπως κατέθεσε, χθες επέστεψε στο διαμέρισμά τους, τσακώθηκαν, παραδέχθηκε πως την ξυλοκόπησε και μετά πήρε ένα μαχαίρι και της κατάφερε τις φονικές μαχαιριές.

Βίντεο ντοκουμέντο

Η δολοφονία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ ένα βίντεο που δείχνει το αμάξι του άνδρα να φεύγει από την οικία είδε το φως της δημοσιότητας. Το εν λόγω βίντεο – ντοκουμέντο πρόβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, και όπως μετέδωσε καταγράφηκε από κάμερα στις 00:42.

Σε αυτό φαίνεται το όχημα του δράστη να κινείται με στόχο να βγει σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας ώστε στη συνέχεια να συνεχίσει την πορεία του με προορισμό την Παλαιά Φώκαια.

Κουκάκι