Ελλάδα|25.06.2022 16:34

Λαμία: 10 χρόνια φυλακή σε 69χρονο προπονητή που ασελγούσε σε ανήλικες

Newsroom

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών πρώην προπονητή παιδικής ομάδας, κατηγορούμενο για βιασμό.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως το 2018, με τον 65χρονο -τότε- προπονητή παιδικής ομάδας σε χωριό της Βοιωτίας να συλλαμβάνεται γιατί συνευρισκόταν ερωτικά  με ανήλικες ηλικίας 13 και 14 ετών. Η υπόθεση που, τότε, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο 69χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την κακουργηματική πράξη της ασελγούς πράξης με ανήλικη κάτω των 14 ετών κατ’ εξακολούθηση, αλλά και της ασελγούς πράξης με ανήλικη κάτω των 15 ετών, κατ’ εξακολούθηση. Ο προπονητής κατηγορήθηκε, ακόμα, ότι είχε υποχρεώσει 13χρονη να παρακολουθεί την ερωτική του συνεύρεση με την 15χρονη φίλη της.

Το δικαστήριο της Λαμίας κήρυξε τον 69χρονο ομόφωνα ένοχο για όλες τις κατηγορίες ενώ δεν τού αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών και έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή 55.000 ευρώ. Ωστόσο, έδωσε στην έφεσή του αναστέλλουσα δύναμη και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα παραμείνει εκτός φυλακής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο -τότε- 65χρονος προπονητής είχε προσεγγίσει το μεγαλύτερο κορίτσι, το οποίο είναι Ρομά, και εκμεταλλευόμενος τη φτώχεια και την έλλειψη υποστήριξης από το οικογενειακό του περιβάλλον, κατάφερε να συνευρίσκεται τακτικά μαζί του ερωτικά, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος 10 ευρώ. Μάλιστα, ο ίδιος παρουσιαζόταν ως φίλος και στήριγμα για την οικογένεια της ανήλικης, πηγαινοφέρνοντας ακόμη και για προπόνηση τον μικρότερο αδελφό της στην παιδική ομάδα ποδοσφαίρου που ήταν υπεύθυνος ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο καταδικασθείς, προσέγγισε και την 13χρονη επίσης Ρομά, με διάφορα δωράκια και σνακ -γαριδάκια και κρουασάν. Μάλιστα, υποχρέωσε το 13χρονο κορίτσι να παρακολουθήσει την ερωτική πράξη με την 15χρονη φίλη της, πριν προβεί σε ασελγείς πράξεις και σε αυτή.

Αρχικά, η 13χρονη είχε υποστηρίξει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ηλικιωμένο, κατηγορία που δεν αποδείχτηκε στην προανακριτική διαδικασία ενώ, από την πλευρά του ο ηλικιωμένος είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες τις οποίες και απέδιδε σε εκδικητικότητα από μέρους των ανηλίκων. Μάλιστα, δε δίστασε να καταγγείλει στην αστυνομία ότι τα δύο κορίτσια εκδίδονταν με άλλα υπερήλικα άτομα και αλλοδαπούς.

Ο 69χρονος σήμερα, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2018 και, έως τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος. Τότε, ο ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσίαση στο ΑΤ κατοικίας του, δύο φορές το μήνα.

Όλες οι ειδήσεις

Power Pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ - Πώς θα κάνετε αίτηση επιδότησης

Ρωσία: Τι έγινε πριν από 117 χρόνια που το διαβάζει ο Πούτιν και τρέμει μην πάθει τα ίδια

Πάτρα: Οι άγνωστες συνομιλίες με τη Ρούλα Πισπιρίγκου που ρίχνουν φως - Το φαινόμενο του «έναστρου ουρανού» και η σύνδεση με τον θάνατο της Ίριδας

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι γαλάζιες μέδουσες και κολυμπούν τα ρηχά του Θερμαϊκού - Τι προκαλούν

ασέλγειαβιασμόςπροπονητήςειδήσεις τώραΛαμίαανήλικες