Ελλάδα|25.06.2022 20:57

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Το «μεγάλο αφεντικό» και ο τιμοκατάλογος των δουλεμπόρων

Newsroom

Νέο κύκλωμα διακινητών μεταναστών από τα τουρκικά παράλια εξάρθρωσε η αστυνομία. Το ιδιαίτερο της περίπτωσης είναι ότι ο ένας από τους δύο επικεφαλής είναι πακιστανός και μάλιστα μόνιμος κάτοικος Μυκόνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, «μεγάλο αφεντικό» αποκαλούσαν στις μεταξύ τους συνομιλίες τον εγκέφαλο του κυκλώματος δουλεμπόρων ο οποίος έχει έδρα του την Τουρκία με βασικό επιχειρησιακό βραχίονα δύο πακιστανούς που συνελήφθησαν στη χώρα μας, ο ένας από τους δύο μόνιμος κάτοικος Μυκόνου.

Συνελήφθησαν καθώς οι αστυνομικοί της διεύθυνσης της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχαν διαπιστώσει ότι, στο τελευταίο διάστημα, υπήρχαν αρκετές ροές από το Τσεσμέ προς την Ικαρία. Όταν έθεσαν υπό παρακολούθηση κάποια άτομα διαπίστωσαν ότι το δρομολόγιο ήταν Τσεσμέ, Ικαρία και μετά στην Αθήνα. Μάλιστα στην Αθήνα εντόπισαν και το κρησφύγετό τους, όπου και είχαν καταφέρει να φτιάξουν μία ειδική κρύπτη στην οποία έκρυβαν τα διαβατήρια.

Ο τιμοκατάλογος των δουλεμπόρων

Μάλιστα, είχαν καταρτίσει και ειδικό τιμοκατάλογο. Συγκεκριμένα, για τη μεταφορά από το Τσεσμέ στην Ικαρία ζητούσαν από 800 έως 1.200 ευρώ, για διαμονή κάθε βράδυ, για κάθε άτομο στην Ικαρία, ζητούσαν 100 ευρώ, για το κάθε πλαστό διαβατήριο από 400 έως 600 ευρώ, και, εάν κάποιος ήθελε να συνεχίσει το ταξίδι του από την Ελλάδα στην Ευρώπη, έπρεπε να πληρώσει από 4.500 έως 6.000 ευρώ.


Όλες οι ειδήσεις

«Κόβει» η κυβέρνηση τα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης: Καμία μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, λέει ο Σταϊκούρας – Τι θα συμβεί με το Power Pass

Στο φως ακόμη μια καταγγελία σε βάρος της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου για τραυματική γυναικολογική εξέταση: Την κατήγγειλε ανήλικη ασθενής!

Απίστευτη πρόκληση τούρκου βουλευτή: Άνοιξε την τουρκική σημαία έξω από τη Βουλή!

Κωνσταντίνος Τζούμας: Οι σπουδές στην Αμερική, η περιπέτεια με τον καρκίνο και η σχέση του με τις γυναίκες

προσφυγικόδιακινητέςπρόσφυγεςμετανάστεςειδήσεις τώραΕλληνική Αστυνομίακύκλωμα