Ελλάδα|25.06.2022 22:40

Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Πότε θα καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας, Ίριδας

Newsroom

Με αγωνία περιμένει τις επόμενες ενέργειες των αρχών, σύμφωνα με τον συνήγορό της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που πέθαναν σε διάστημα μερικών μηνών, να καταθέτει ως ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, στις αρχές της εβδομάδας.

Μετά την παράδοση των πορισμάτων των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά, η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας αναμένεται έως την Τρίτη να καταθέσει ως ύποπτη. Ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αμφισβήτησης των νέων πορισμάτων που «δείχνουν» ασφυκτικό θάνατο. «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και θα έλεγα από την πλευρά της εντολέως μου με αγωνία. Παρατηρούμε την ιατροδικαστική υπηρεσία να αυτοελέγχεται και να αυτοαναιρείται. Ανοίγει μία πόρτα ούτως ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης παλαιότερων ιατροδικαστικών γνωματεύσεων, αλλαγής αιτίων θανάτου εκ των υστέρων. Δημιουργείται ένα νέο νομικό δεδομένο, το οποίο ενδεχομένως θα το βρούμε μπροστά μας», είπε στο Open.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σημείωσε ότι «ένα πόρισμα επιστημονικό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από μία άλλη επιστήμη και δη, τη νομική επιστήμη. Είναι σημαντικό όταν θα έρθει ο καιρός να δούμε τι θα καταθέσουν οι συνάδελφοί μου που έχουν χειριστεί τις πρώτες υποθέσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αναμένεται να αλλάξει την υπερασπιστική της γραμμή, ισχυριζόμενη ότι δεν εμπλέκεται σε κανέναν από τους θανάτους των παιδιών της. Ο όγκος της δικογραφίας, πάντως, είναι τόσο μεγάλος που οι συνήγοροι υπεράσπισής της θα χρειαστούν χρόνο για να τη μελετήσουν.

«Εκεί ψηλά σε πολύ λίγο θα φωτίζει μία αλήθεια»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, από την πλευρά του, σχολίασε στο Mega ότι πως το εύρημα που βρέθηκε στον θύμο αδένα της Ιριδας υποδεικνύει ασφυκτικό θάνατο. «Ο θύμος αδένας είναι ένας αδένας που υπάρχει στα παιδιά και με το πέρας του χρόνου εξαφανίζεται, εκφυλίζεται και γίνεται λίπος. Το εύρημα σχετικά με τα μακροφάγα κύτταρα έχει να κάνει με ασφυξία. Είναι κύτταρα που υπάρχουν στο αίμα μας και σε περίπτωση ασφυξίας εκφράζονται έντονα στους ιστούς. Μπορεί να το διαπιστώσει ιστοπαθολόγος ερευνώντας κάποιες ειδικές ουσίες. Αυτή η ανίχνευση γίνεται με μία μέθοδο που λέγεται ανοσοϊστοχημεία», υπογράμμισε ενώ τόνισε ότι  «Θέλω να πω κάτι που αισθάνομαι. Εκεί ψηλά σε πολύ λίγο θα φωτίζει μία αλήθεια. Μία αλήθεια που θα φέρει λύτρωση, δικαίωση και αιώνια ηρεμία. Εδώ κάτω θα έρθουν δύο συγκεκριμένα πράγματα: Κόλαση και τιμωρία».

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων για τη Μαλένα

Για πλήρη επιβεβαίωση για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας στην Πάτρα  που ήρθε από τα ευρήματα του πρώτου γιατρού που την εξέτασε, έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Ο Γρηγόρης Λέων αναφέρει σε ανάρτησή του ότι η κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων όπως και άλλα ευρήματα που εντοπίστηκαν από τον Καθηγητή Παθολογοανατομικής, ο οποίος πρώτος είχε εξετάσει το μικρό κορίτσι, είναι χαρακτηριστικά της ασφυξίας.

«Σχετικά με την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων και τα λοιπά ευρήματα στη Μαλένα φαίνεται ότι έκανε δηλώσεις και ο Καθηγητής Παθολογοανατομικής που τα διαπίστωσε αρχικά: «τα ευρήματα ήταν χαρακτηριστικά της ασφυξίας». Πλήρης επιβεβαίωση συνεπώς της ασφυξίας», γράφει αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Λέων

Θα ζητήσει αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο ο Μάνος Δασκαλάκης; 

Για τις αναφορές ότι ο Μάνος Δασκαλάκης σκέφτεται να κινηθεί νομικά για να ζητήσει αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ, ερωτήθηκε ο δικηγόρος του.

Οπως αναφέρει η εκπομπή του MEGA, Φως στο Τούνελ, πρόσωπο από το περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη υποστήριξε ότι σκέφτεται να ζητήσει αποζημίωση από το Δημόσιο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για τους θανάτους των 3 παιδιών του. Σημειώνεται πως για το θάνατο της Τζωρτζίνας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος της μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Το νέο πόρισμα δεν διορθώνει αυτό που έχει γίνει. Ο Μάνος λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων και πορισμάτων επίσημων φορέων του κράτους, όπως είναι η ιατροδικαστική υπηρεσία, έχασε παιδιά, τον θάνατο των οποίων θα μπορούσε να προλάβει αν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους. Για να δούμε τι θα κάνουν, όταν θα τους ζητά αποζημίωση 1 εκατομμύριο ευρώ…».

Την πληροφορία αυτή διέψευσε ο δικηγόρος του Δασκαλάκη, τονίζοντας ότι θα περιμένουν πρώτα να δουν τις νέες διώξεις, αλλά και που βασίζεται το τελευταίο πόρισμα των ιατροδικαστών για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η νέα δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη

Ο Μάνος Δασκαλάκης μιλώντας στο Φως στο Τούνελ, είπε: «Δεν μιλάω σε κανέναν. Δεν υπάρχει λόγος να απολογηθώ σε κανέναν και εκεί που πρέπει να μιλήσω, έχω μιλήσει. Τα έχω πει μια φορά στην Αγγελική Νικολούλη και τα έχω πει όλα. Δεν καταλαβαίνω αυτό το “κάτι πρέπει να πεις” που ακούω συνέχεια. Δεν έχω ανάγκη να ακουστώ αυτή τη στιγμή. Όταν θέλω θα το κάνω. Ξέρω το πώς…».

Ο Μάνος Δασκαλάκης λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα στο οποίο κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι όπως και η Τζωρτζίνα έτσι και η Μαλένα και η Ιριδα δολοφονήθηκαν, δήλωσε ότι τώρα έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε και τα τρία τους παιδιά.

Άτομο από το περιβάλλον του, υποστήριξε: «Την προηγούμενη φορά όταν και δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας, δέχτηκε επικρίσεις. Ενώ υποστήριζε την σύζυγό του, την ίδια ημέρα των διώξεων εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Τζωρτζίνα έχει δολοφονηθεί. Τα όσα φαίνεται να αποδεικνύονται του μοιάζουν αδιανόητα, καθώς ποτέ δεν του πήγε το μυαλό ότι η γυναίκα του θα έκανε κακό στα παιδιά της. Τώρα που υπάρχουν προφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και για τα τρία του παιδιά, θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος με αποδείξεις ότι όλα έγιναν έτσι όπως περιγράφονται. Και αυτό γιατί βλέπει ένα πόρισμα που βγήκε μετά από δύο χρόνια, ανατρέποντας άλλα δύο επίσημα πορίσματα. Δεν μπορεί να είναι βέβαιος αυτή τη στιγμή».

Όλες οι ειδήσεις

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Αμετανόητος ο δράστης - «Για τα παιδιά μου λυπάμαι και την μάνα μου»

Το «μεγάλο αφεντικό» και ο τιμοκατάλογος των δουλεμπόρων του κυκλώματος που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Τι εξετάζει ο Μπάιντεν για να παρακάμψει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις – Στο τραπέζι μονομερή εκτελεστικά διατάγματα

«Δεν είναι η αισθητική του μέτριου!» - Η εμβληματική εμφάνιση του Κωνσταντίνου Τζούμα στους Απαράδεκτους

Μάνος Δασκαλάκηςειδήσεις τώραπαιδιάνεκράΠάτραΡούλα Πισπιρίγκου