Ελλάδα|26.06.2022 22:00

«Είναι σα να πάτησε νάρκη»: Πώς σημειώθηκε η έκρηξη στο ιστιοπλοϊκό στην Αλόννησο – Τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος στο ethnos.gr

Κώστας Ασημακόπουλος

Στο Αχιλλοπούλειο Βόλου μεταφέρθηκε με ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού ο ένας από τους τρεις τραυματίες της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε ιστιοπλοϊκό σκάφος το απόγευμα της Κυριακής (26/6) στην παραλία Μηλιές της Αλοννήσου.

Πρόκειται για τον Γάλλο κυβερνήτη του ιστιοπλοϊκού ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη. Ακόμα δύο συμπατριώτες του επιβάτες του ιστιοπλοϊκού τραυματίστηκαν πιο ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Αλοννήσου.

Έσκασε το κάνιστρο του τέντερ

«Η έκρηξη δεν προήλθε από φιάλη υγραερίου αλλά από το δοχείο βενζίνης, το λεγόμενο κάνιστρο, που βρίσκονταν μέσα στο τέντερ (σ.σ. το βοηθητικό φουσκωτό που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του σκάφους)», είπε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου Χρήστος Φλωρούς ο οποίος είναι και πυροσβέστης και ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σημείο.

Είναι σα να πάτησε νάρκη

«Η παραλία Μηλιές δεν έχει λιμάνι ή κάποιο μόλο και έτσι το σκάφος έδεσε αρόδο. Η πυροσβεστική δεν είχε δυνατότητα να προσεγγίσει το σκάφος. Η προσέγγιση έγινε με το σκάφος του λιμενικού το οποίο και πήρε τον τραυματία μέχρι το Πατητήρι (σ.σ. το κεντρικό λιμάνι του νησιού) και εκεί τον περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εγινε μεγάλη και γρήγορη κινητοποίηση. Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία αλλά κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στον Βόλο. Έχει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο στα χέρια και στα πόδια. Είναι σα να πάτησε νάρκη», πρόσθεσε ο Χρήστος Φλωρούς.

Για τα αίτια του ατυχήματος θα κάνει προανάκριση το Λιμενικό Αλοννήσου ωστόσο σύμφωνα με τα όσα είπε η σύζυγος του τραυματία στις αρχές προφανώς όταν πήγε ο κυβερνήτης να χρησιμοποιήσει το τέντερ από κάποιον σπινθήρα ή επειδή το κάνιστρο με τη βενζίνη ήταν στον ήλιο και είχε πιεστεί από τις αναθυμιάσεις προκλήθηκε η έκρηξη.

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους

Πάντως τόσο ο κυβερνήτης, όσο και οι δύο φίλοι του που τραυματίστηκαν ελαφρά αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες του ιστιοπλοϊκού που έπεσαν στη θάλασσα για ασφάλεια, ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους διότι από την έκρηξη δεν προκλήθηκε πυρκαγιά και έτσι απέφυγαν τα χειρότερα.

Συγχαρητήρια σε Λιμενικό, γιατρούς και Πυροσβεστική

Πάντως ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου κλείνοντας έδωσε συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του νησιού για την άμεση κινητοποίηση: «Όλοι ήταν σε ετοιμότητα και έδρασε ο καθένας στον τομέα του σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των υπηρεσιών του. Μπράβο σε όλους τους αξιωματικούς του Λιμενικού αλλά και τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρικού Υγείας. Φυσικά και η Πυροσβεστική έφτασε έγκαιρα. Ελπίζουμε ο άνθρωπος να γλιτώσει τη ζωή του και να επιστρέψει γρήγορα στις διακοπές του».

Όλες οι ειδήσεις

Κυβερνητική παρέμβαση για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μετά τη θανάτωση του χιμπατζή: Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες λειτουργίας

Σε γραμμή Ερντογάν ο Κιλιτσντάρογλου με απειλές προς την Ελλάδα: Θα τους δείξουμε τί θα γίνουν τα όπλα στα νησιά

Σοκ στη Ραφήνα: Πέθανε ο 42χρονος που δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από ομάδα ατόμων – Τον χτυπούσαν και με σιδερογροθιά

«Θεωρείς πως είμαι ηλίθια;» Πανικός στην Κέρκυρα από άγριο τσακωμό αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι με τη σύντροφό του!

έκρηξητραυματίαςτραυματίεςειδήσεις τώραΛιμενικό ΣώμαΑλόννησος