Ελλάδα|27.06.2022 15:10

Θεσσαλονίκη: Τεράστια συμμετοχή στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Προγράμματος Ανάπτυξης Ευφυΐας και Δεξιοτήτων Εγκεφάλου Brainobrain»

Newsroom

Με τη συμμετοχή 150 παιδιών από 40 πόλεις ολοκληρώθηκε ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός Brainobrain που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 26  Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός νοερής αριθμητικής, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσέλκυσε παιδιά 6 με 14 χρόνων που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να επιδείξουν όλες τις ικανότητες που ανέπτυξαν παρακολουθώντας το πρόγραμμα Brainobrain, ένα σύστημα που εκπαιδεύει τα παιδιά να χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, προσφέροντας ασκήσεις οι οποίες εξασκούν εξίσου και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα, τη λογική και τη δημιουργική πλευρά.

Ανάλογα με το επίπεδο τους, τα παιδιά κλήθηκαν να λύσουν νοερά ή με τη χρήση του άβακα διάφορες αριθμητικές πράξεις βασισμένα στη μέθοδο που διδάχτηκαν με το σύστημα Brainobrain που βασίζεται σε τεχνικές  νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP).

Ο εμπνευστής του προγράμματος και ιδρυτής του Brainobrain, κύριος Anand Subramaniam δήλωσε «κάθε παιδί έχει τεράστιες δυνατότητες. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τα προσόντα τους και να κάνουμε τη μάθηση διασκεδαστική ούτως ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και να γίνουν οι αυριανοί ηγέτες».

Η μικρή Χριστίνα από την Ελευσίνα, μόλις 6 ετών, ήταν μία από τους 44 “champions”, δηλαδή ένα από τα παιδιά που αρίστευσαν στο διαγωνισμό.  Στην ερώτηση “τί σου αρέσει από το πρόγραμμα Brainobrain” απάντησε χαριτωμένα «οι αριθμοί!» δείχνοντας την αγάπη των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τα μαθηματικά και την αριθμητική.

Στο διαγωνιστικό τμήμα, εκτός από τους Champions, βραβεύτηκαν ακόμη 48 παιδιά με το χρυσό μετάλλιο και 38 με το αργυρό.

Όλες οι ειδήσεις

«Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε»: Τι λένε οι δύο συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου στη Ραφήνα

Δίκη Λιγνάδη: «Βιαστής δεν υπήρξα ποτέ» - «Δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας»

Τέλος η αγωνία των υποψηφίων στις πανελλήνιες - Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

TikTok: «Γροθιά» στον μεσαίωνα των ΗΠΑ - Χρήστες ανοίγουν τα σπίτια τους «δίνοντας» δικαίωμα στην άμβλωση

ειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηδιαγωνισμόςεκπαίδευσηπαιδιά