Ελλάδα|27.06.2022 20:46

Θεσσαλονίκη: Τι απαντά ο οδηγός για τον 11χρονο που κατέβασε επειδή δεν φόραγε μάσκα – Ο δικηγόρος του στο ethnos.gr

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Για απλή σύσταση να βάλει τη μάσκα, όπως είναι αναγκασμένος να κάνει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για τον κορονοϊό, προς τον 11χρονο που δεν τη φορούσε μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ -το οποίο εκτελούσε αστικό δρομολόγιο-, με συνέπεια ο μικρός να κατέβει από το όχημα και να περπατήσει για περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μέσα στη ζέστη, από το ένα χωριό στο άλλο, από το Μελισσοχώρι στο Δρυμό, προκειμένου να φτάσει στο σπίτι του, κάνει λόγο στο ethnos.gr ο Αναστάσιος Γιακουμής, δικηγόρος του 58χρονου οδηγού του λεωφορείου.

Ο κ. Γιακουμής κάνει λόγο για ένα ατυχές περιστατικό, το οποίο, όπως αναφέρει, έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που θα έπρεπε, αφού ο οδηγός σε καμία περίπτωση δεν είπε στον 11χρονο να κατέβει από το λεωφορείο. Μάλιστα, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι, αν ήξερε ο 58χρονος ότι το παιδί ταξιδεύει ασυνόδευτο, θα το έπαιρνε δίπλα του στο όχημα.

Παράλληλα, ο κ. Γιακουμής υποστηρίζει ότι το παιδί δεν κατέβηκε σε κάποια ερημιά, αλλά στον τερματικό σταθμό του Μελισσοχωρίου, δηλαδή μέσα σε οικισμό και σε σημείο που βρίσκεται σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την πλατεία του χωριού.

«Το σημείο που κατέβηκε το παιδί από το λεωφορείο, βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Μελισσοχωρίου, δίπλα σε σπίτια, βενζινάδικο, ταβέρνα και σε μικρή απόσταση από την πλατεία του χωριού. Το παιδί δεν κατέβηκε στο… πουθενά. Ο οδηγός δεν κατέβασε το παιδί από το λεωφορείο, ούτε του μίλησε άσχημα. Όταν έφτασε στο σταθμό, γύρισε και είδε ότι ο 11χρονος, ένας συμμαθητής του αλλά και άλλοι επιβάτες δε φορούσαν μάσκα και τους έκανε σύσταση, όπως είναι υποχρεωμένος να κάνει. Ο 11χρονος δεν είχε μάσκα και έκρυψε με τη μπλούζα του το πρόσωπό του. Στη συνέχεια κατέβηκε μαζί με άλλους επιβάτες. Ο οδηγός έκανε τη δουλειά του και δεν μπορεί να γνωρίζει, αν κάποιο παιδί είναι ασυνόδευτο. Αν το ήξερε, θα έπαιρνε το παιδί δίπλα του μέχρι τον προορισμό του. Ο οδηγός είναι οικογενειάρχης και έχει αρρωστήσει με τις διαστάσεις που πήρε αυτό το ατυχές περιστατικό», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Γιακουμής.

«Έχει δίκιο ο πατέρας – Συνομίλησαν οι δύο πλευρές»

Ο δικηγόρος του 58χρονου οδηγού σημειώνει ακόμα ότι ο πατέρας του 11χρονου έχει δίκιο να αγανακτεί, επειδή δεν του ζητήθηκε ούτε μία συγγνώμη για την περιπέτεια του γιού του. Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι αυτή του η αγανάκτηση οφείλεται σε απαξιωτική συμπεριφορά κάποιου σταθμάρχη, ο οποίος απάντησε στην κλήση του πατέρα. Τονίζει, μάλιστα, ότι πατέρας του 11χρονου και οδηγός του λεωφορείου έχουν συνομιλήσει μετά το περιστατικό.

«Ο πατέρας του 11χρονου έχει δίκιο που αγανακτεί, επειδή δεν του ειπώθηκε ούτε μία συγνώμη και εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Έχει δίκιο ο πατέρας, αλλά δε φταίει για την αγανάκτησή του ο εντολέας μου. Μετά το περιστατικό ο πατέρας απευθύνθηκε στη διοίκηση των ΚΤΕΛ, αλλά κάποιος σταθμάρχης έδειξε απόλυτη απαξία και αυτό το γεγονός δικαιολογημένα τον εξόργισε. Όπως μου είπε ο εντολέας μου, συνομίλησε με τον πατέρα του 11χρονου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είναι και οι δύο εξαιρετικοί άνθρωποι και το συμβάν δε θα έπαιρνε καμία διάσταση, αν από την αρχή συνομιλούσαν οι δυο τους», λέει ο κ. Γιακουμής.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου, στο Μελισσοχώρι. Κατά τον κ. Γιακουμή ο 11χρονος είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε μονάδες, προκειμένου να πάρει κάποιον δικό του τηλέφωνο και να τον μεταφέρει στο σπίτι του, ώστε να αποφύγει την ταλαιπωρία του ποδαρόδρομου μέσα στη ζέστη για περίπου τέσσερα χιλιόμετρα.

Όλες οι ειδήσεις

Απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τους 2 νεκρούς μετά από πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα – Βρέθηκαν δεμένοι με χειροπέδες

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο - Τι αναφέρει ο Ζελένσκι

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: «Ένιωσα ταπείνωση, τρόμαξα» - Ανήλικη ασθενής περιγράφει όσα καταγγέλλει πως έζησε από υφυπουργό του Μακρόν

λεωφορείοοδηγόςμάσκαΚΤΕΛπαιδί