Ελλάδα|27.06.2022 20:13

Λυκόβρυση: Νεαροί που δούλευαν σε συνέργεια οχημάτων έκλεβαν κατά παραγγελία; Τι λένε στο ethnos.gr αστυνομικές πηγές

Ευλαμπία Ρέβη

Σχεδόν επ’ αυτοφώρω έπιασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής τρεις νεαρούς που εξετάζεται εάν βρίσκονται πίσω από σωρεία διαρρήξεων και κλοπών οχημάτων. Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (25/06) στη Λυκόβρυση λίγα λεπτά αφότου οι τρεις δράστες επιχείρησαν να ανοίξουν αυτοκίνητο Smart.

Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός πολίτη οι Αρχές ενημερώθηκαν άμεσα και έτσι δόθηκε σήμα σε όλους τους σταθμούς να κάνουν έρευνες για τους τρεις νεαρούς, ηλικίας 18, 19 και 22 ετών στην ευρύτερη περιοχή. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι οι αστυνομικοί τους αναζητούν παράτησαν ένα από τα δύο μηχανάκια με τα οποία είχαν προσεγγίσει το σημείο και επιχείρησαν να ξεφύγουν  τρικάβαλο.  Όταν συνειδητοποίησαν ότι θα πέσουν σίγουρα σε έλεγχο των Αρχών παράτησαν τον έναν σε ένα στενό και στο σήμα των αστυνομικων προσποιήθηκαν ότι χάθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ακολούθησε έρευνα στα ρούχα και στη μοτοσικλέτα τους με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν πάνω τους θήκη με διαρρηκτικά εργαλεία και σκόρπια εργαλεία με τα οποία διαπιστώθηκε ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να κλέψουν το Smart. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες και ότι έψαχναν δήθεν το σπίτι μιας κοπέλας, αλλά έχασαν τον προσανατολισμό τους. Όταν, ωστόσο εντοπίστηκε και ο τρίτος αλλά και η δεύτερη μοτοσικλέτα που όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί από την περιοχή του Χαλανδρίου τον περασμένο Απρίλιο, τότε όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr ομολόγησαν τα πάντα. 

Διερευνούν τη σχέση των συλληφθέντων με γνωστό κύκλωμα κλοπών της Αττικής

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι και οι τρεις είναι «καθαροί», δηλαδή μέχρι και πριν από τη σύλληψή τους διέθεταν καθαρό ποινικό μητρώο. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι δύο εργάζονται σε συνεργείο αυτοκινήτων και ο ένας σε συνεργείο μοτοσικλετών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο κινητό του ενός βρέθηκαν φωτογραφίες με το συγκεκριμένο τύπου Smart που επιχείρησαν να κλέψουν με τις Αρχές να εξετάζουν κατά πόσον οι τρεις ανήκουν σε ευρύτερο κύκλωμα που δρα στην Αττική με κατά… παραγγελία κλοπές.

Όλες οι ειδήσεις

Απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τους 2 νεκρούς μετά από πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα – Βρέθηκαν δεμένοι με χειροπέδες

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο - Τι αναφέρει ο Ζελένσκι

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: «Ένιωσα ταπείνωση, τρόμαξα» - Ανήλικη ασθενής περιγράφει όσα καταγγέλλει πως έζησε από υφυπουργό του Μακρόν

σύλληψηδιαρρήξειςΛυκόβρυσηΕΛΑΣαστυνομίαειδήσεις τώρακλοπή αυτοκινήτου