Ελλάδα|27.06.2022 20:00

Δολοφονία 42χρονου στη Ραφήνα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους συλληφθέντες

Σοφία Φασουλάκη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο  συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 42χρονου στη Ραφήνα. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή και πήραν  προθεσμία για να απολογηθούν.

«Τον σκότωσαν έτσι απλά, γιατί είναι μάγκες;» - Ξεσπούν φίλοι και συγγενείς του 42χρονου

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς του 42χρονου από τη Ραφήνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του, αφού δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό την Κυριακή, 26 Ιουνίου. «Δεν υπήρχε καλύτερο παιδί από αυτό... Δουλευταράς... Γιατί τον έφαγαν; Επειδή βγήκε να πιει ένα ποτό; Να φοβόμαστε να βγούμε για μία βόλτα; Πού ζούμε; Τον σκότωσαν έτσι απλά; Επειδή γούσταραν; Επειδή είναι μάγκες;», αναρωτιούνται οι θείοι του.

Σε σοκ βρίσκεται και ο ξάδερφος του 42χρονου, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στο μπαρ ενώ υπήρξε από τους πρώτους που τον εντόπισε αιμόφυρτο και παραμορφωμένο από τον άγριο ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με το Mega, όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 42χρονο ο οποίος, όπως λένε, εργαζόταν ως οδηγός στα θερμοκήπια της περιοχής του Μαραθώνα, γέννημα θρέμμα της περιοχής ενώ, από την Κυριακή, συγγενείς και φίλοι πηγαίνουν στο σπίτι του 42χρονου για να συλλυπηθούν. «Για όλους είναι σοκ, ένα νέο παιδί, ένα παλικάρι, για το τίποτα. Που πήγε να διασκεδάσει. Πήγαινε πάρα πολύ συχνά εκεί. Ποτέ δεν είχε ενοχλήσει κανέναν. Ήταν ένα πάρα πολύ ήρεμο παιδί, δεν τσακωνόταν για τίποτα. Είχε και δύναμη. Ήταν μυώδης, είχε δύναμη. Δεν τσακωνόταν. Δεν ήταν από αυτούς τους ανθρώπους, δηλαδή, που θα πήγαινε κάπου και θα... Ήταν πάρα πολύ γνωστός στην περιοχή. Το στέκι του ήταν εκεί. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα», ανέφερε φίλη του θύματος.

«Έπινε το ποτό του μαζί με την παρέα όλη, με τα παιδιά, ανέβηκε στην τουαλέτα… Σκόνταψε; Ακούμπησε… έναν τύπο από το μαγαζί αυτό που ήταν εκεί, τον έβρισε τον Δημήτρη και κατέβηκε μετά ο Δημήτρης στην παρέα του. Αυτό συνεχίστηκε εκεί στο μπαρ που ήταν και πήγε το παιδί που είναι υπεύθυνος στο μαγαζί και του είπε, ''παιδιά σας παρακαλώ, όχι φασαρίες εδώ''. Και κάπως, με κάποιον τρόπο τώρα, ή την ώρα που έφευγε ο Δημήτρης, ή του είπαν να βγει έξω, δεν ξέρω… ήταν τέσσερις ή πέντε… στο στενάκι του μαγαζιού, έγινε αυτό που έγινε», σημείωσε φίλη του 42χρονου και προσθέτει: «Οι φωνές ακούστηκαν εκείνη την ώρα, ουρλιάζανε πολλή ώρα και φωνάζανε ''βοήθεια'' κάτι κοπέλες. Δε νομίζω ότι είχε κόσμο εκεί στο στενάκι, γιατί το στενάκι αυτό δεν φαίνεται από το μαγαζί. Δηλαδή εκεί σου στήνουν καρτέρι. Είναι δύσκολο, δηλαδή, κάποιος να δει από το μαγαζί εκεί που έγινε. Επειδή πήγαμε να δούμε τι έγινε μετά και είδαμε τον Δημήτρη κάτω, δεν τον αναγνωρίσαμε. Αιμόφυρτο, κάτω… Την επομένη μάθαμε ότι ήταν ο Δημήτρης. Το τι χτυπήματα είχε στο κεφάλι το παιδί… σε μια λίμνη αίματος, και δεν γνωρίσαμε τον Δημήτρη… Δεν τον αναγνωρίσαμε».

Πήγαν στο μπαρ για να σκοτώσουν

«Αυτοί πήγαν για να σκοτώσουν εκεί πέρα. Και το συγκεκριμένο παιδί ούτε εχθρούς είχε ούτε φασαρία προκάλεσε. Επειδή βγήκε με τον ξάδελφό του να πιει ένα ποτό. Αυτό. Δεν έχει πειράξει άνθρωπο. Πιο ήρεμο άνθρωπο δεν έχω γνωρίσει. Ούτε καν τσακώνεται. Το παιδί πήγε πάνω τουαλέτα, τον έσπρωξε ένας, ''συγγνώμη'' λέει, κατέβηκε κάτω και μετά συνέχισαν αυτοί. Συνέχισαν το ίδιο βιολί. Και μετά του την είχαν στημένη απ’ έξω. Απλά, πήγαν για να σκοτώσουν. Πήγαν για να κάνουν φασαρία. Το παιδί έπινε το ποτό του, ήταν ευτυχισμένος στη ζωή του, περνούσε καλά κι ένα παιδί γεμάτο χαρά», αναφέρει συνάδελφος του θύματος.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο 42χρονος είχε πάει στο μαγαζί μαζί με έναν φίλο του και άλλες δύο κοπέλες για να διασκεδάσουν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η μία εκ των δύο ήταν σύντροφος του 42χρονου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποια στιγμή, ένας από τους 2 άνδρες, μαζί με τη μία κοπέλα μετακινήθηκαν από το τραπέζι τους και πήγαν σε άλλο τραπέζι που βρίσκονταν άλλες δύο κοπέλες. Εκεί κάθισαν λίγα λεπτά και στη συνέχεια επέστρεψαν στο τραπέζι τους.

Μετά από λίγο, το θύμα φέρεται να πήγε στην τουαλέτα, όπου εκεί τον ακολούθησαν άγνωστοι και εκεί φαίνεται να σημειώθηκε διένεξη που έληξε χωρίς να λάβει έκταση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για νεαρούς άνδρες που φέρονται προηγουμένως να είχαν ενοχλήσει τη σύντροφο του 42χρονου.

Μετά από λίγη ώρα, το θύμα μαζί με την παρέα του πλήρωσαν και σηκώθηκαν να φύγουν. Όταν βγήκαν από το μκαγαζί, τα άτομα που ήρθαν νωρίτερα σε λεκτική αντιπαράθεση με το θύμα, περικύκλωσαν τον 42χρονο και άρχισαν να τον χτυπάνε ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ φέρονται να χρησιμοποίησαν ακόμη και σιδερογροθιά, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέσει αιμόφυρτος στην άσφαλτο, μπροστά στα μάτια των φίλων του, αλλά και των θαμώνων που βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος μεταφέρθηκε με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ενώ φέρεται να δέχθηκε επίθεση ακόμη και με σιδερογροθιά. Δυστυχώς, ο 42χρονος, παρότι μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο, λίγες ώρες αργότερα, κατέληξε. 

Όλες οι ειδήσεις

Απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τους 2 νεκρούς μετά από πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα – Βρέθηκαν δεμένοι με χειροπέδες

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο - Τι αναφέρει ο Ζελένσκι

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: «Ένιωσα ταπείνωση, τρόμαξα» - Ανήλικη ασθενής περιγράφει όσα καταγγέλλει πως έζησε από υφυπουργό του Μακρόν

ανακριτήςκατηγορούμενοιΡαφήναοπλοκατοχήποινική δίωξηανθρωποκτονίαειδήσεις τώρα