Ελλάδα|28.06.2022 09:25

Δολοφονία στη Ραφήνα: Ενδείξεις ότι το θύμα δεν γνώριζε τους δράστες - «Μας κοίταξε ειρωνικά και άγρια»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Θανατηφόρος ξυλοδαρμός σε μπαρ στη Ραφήνα / Intime News
Θανατηφόρος ξυλοδαρμός σε μπαρ στη Ραφήνα / Intime News
Θανατηφόρος ξυλοδαρμός σε μπαρ στη Ραφήνα / Intime News
Θανατηφόρος ξυλοδαρμός σε μπαρ στη Ραφήνα / Intime News

Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον 42χρονο που δολοφονήθηκε έξω από μπαρ στη Ραφήνα, μετά από άγριο ξυλοδαρμό. Εις βάρος των δύο 24χρονων, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Τα πρώτα στοιχεία, μάλιστα, δείχνουν ότι το θύμα δεν γνώριζε τους δράστες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, πραγματοποιήθηκε συνδυαστική αξιολόγηση και ανάλυση των πληροφοριακών δεδομένων και του συλλεχθέντος βιντεοληπτικού υλικού της υπόθεσης, που οδήγησε στην ταυτοποίηση των δύο 24χρονων ως δραστών της επίθεσης, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως προέκυψε δε από την κατάθεση των δύο κατηγορουμένων, ο 42χρονος έχασε τη ζωή του για ασήμαντη αφορμή.

«Σκούντηξε έναν από την παρέα μας που περίμενε τη σειρά του να μπει στην τουαλέτα. Όταν του ζήτησε τον λόγο, τσακώθηκαν. Μετά μας κοίταξε ειρωνικά και άγρια», ήταν τα λόγια του ενός εκ των δραστών στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτά τα δυο περιστατικά ήταν αρκετά για την παρέα των πέντε ατόμων, ώστε να «ξεχειλίσει» το ποτήρι και να του στήσουν ενέδρα έξω από το κλαμπ. Όταν ο 42χρονος μαζί με την κοπέλα που συνοδευόταν βγήκε αμέριμνος από το κλαμπ, δέχτηκε επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι μαρτυρίες για πολλά περιστατικά βίας που σημειώνονται στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο 42χρονος είχε πάει στο μαγαζί μαζί με έναν φίλο του και άλλες δύο κοπέλες για να διασκεδάσουν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η μία εκ των δύο ήταν σύντροφος του 42χρονου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποια στιγμή, ένας από τους 2 άνδρες, μαζί με τη μία κοπέλα μετακινήθηκαν από το τραπέζι τους και πήγαν σε άλλο τραπέζι που βρίσκονταν άλλες δύο κοπέλες. Εκεί κάθισαν λίγα λεπτά και στη συνέχεια επέστρεψαν στο τραπέζι τους.

Μετά από λίγο, το θύμα φέρεται να πήγε στην τουαλέτα, όπου εκεί τον ακολούθησαν άγνωστοι και εκεί φαίνεται να σημειώθηκε διένεξη που έληξε χωρίς να λάβει έκταση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για νεαρούς άνδρες που φέρονται προηγουμένως να είχαν ενοχλήσει τη σύντροφο του 42χρονου.

Μετά από λίγη ώρα, το θύμα μαζί με την παρέα του πλήρωσαν και σηκώθηκαν να φύγουν. Όταν βγήκαν από το μκαγαζί, τα άτομα που ήρθαν νωρίτερα σε λεκτική αντιπαράθεση με το θύμα, περικύκλωσαν τον 42χρονο και άρχισαν να τον χτυπάνε ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ φέρονται να χρησιμοποίησαν ακόμη και σιδερογροθιά, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέσει αιμόφυρτος στην άσφαλτο, μπροστά στα μάτια των φίλων του, αλλά και των θαμώνων που βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος μεταφέρθηκε με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ενώ φέρεται να δέχθηκε επίθεση ακόμη και με σιδερογροθιά. Δυστυχώς, ο 42χρονος, παρότι μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο, λίγες ώρες αργότερα, κατέληξε. 

Όλες οι ειδήσεις

Αφήγημα εκλογών ετοιμάζει η κυβέρνηση: Ο σκόπελος της ακρίβειας και η ρητορική της διπλής κάλπης

Προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων: Επιχειρησιακό σχέδιο 5 σημείων στο ΕΣΥ για το νέο κύμα της πανδημίας

Σοκ στις ΗΠΑ: Βρέθηκαν πάνω από 40 νεκροί μετανάστες σε ρυμουλκό φορτηγού

Μειωμένος ο κίνδυνος Αλτσχάιμερ για όσους ηλικιωμένους έχουν κάνει αντιγριπικό εμβόλιο

δολοφονίανεκρόςειδήσεις τώραανθρωποκτονίαμπαρΡαφήνα