Ελλάδα|30.06.2022 09:27

Θεσσαλονίκη: «Ξεπέρασα τα όρια», είχε πει στην απολογία του ο 27χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Newsroom

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Δήμου σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανήλικης, που φέρεται να τελέστηκε στις 7 Ιουνίου, στο 12ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά εξετάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε χθες εντολή να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 27χρονου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

Ο Πέτρος Δήμου, είχε συλληφθεί στις 8 Ιουνίου έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού, της παράνομης κατακράτησης και της παράνομης βίας.

Ο 27χρονος κατηγορείται για το βιασμό 16χρονης σε απόμερη περιοχή του Λαγκαδά. Οι δυο τους φέρεται να γνωρίστηκαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έδωσαν ραντεβού στο Λαγκαδά και σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει η ανήλικη, ο 27χρονος την οδήγησε σε ερημική περιοχή και εκεί την υποχρέωσε σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς τη θέλησή της.

Τι φέρεται να είπε ο Πέτρος Δήμου στην απολογία του

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στις 10 Ιουνίου, στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο Πέτρος Δήμου φέρεται να παραδέχθηκε ότι ξεπέρασε τα όρια που έθεσε η ανήλικη και να αποδέχθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, λέγοντας ότι υπήρξε φορτικός, αγνοώντας την εκπεφρασμένη άρνηση της 16χρονης, ενώ φέρεται επίσης να ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος προσπαθούσε να την πείσει να βρεθούν μέσω μηνυμάτων που της έστελνε στα κοινωνικά δίκτυα.

Εις βάρος του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανήλικης και παράνομη κατακράτηση, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 27χρονος τράπερ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Οι αντιδράσεις τον Ιανουάριο του 2021

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος «τράπερ» είχε προκαλέσει και θύελλα αντιδράσεων όταν τον Ιανουάριο και εν μέσω σκληρού lockdown στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης είχε συγκεντρώσει πλήθος Ρομά με όπλα στα χέρια για να γυρίσει ένα video clip, ενώ ανάμεσα στα δεκάδες άτομα υπήρχαν αρκετοί ανήλικοι που απεικονίζονταν με πιστόλια στα χέρια να σημαδεύουν προς την κάμερα.

Ο κατηγορούμενος είχε, τότε, μιλήσει για το περιστατικό σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και είχε ισχυριστεί ότι «τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ψεύτικα, για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ. Ο κόσμος μαζεύτηκε επειδή μας είδε. Είχα πάει εγώ με 2-3 φίλους μου, βγήκα να κάνω το γύρισμα, και επειδή μας είδαν μαζεύτηκαν. Δεν μπορούσαμε να τους διώξουμε, δεν έφευγαν» είχε δηλώσει.

Η Αθήνα κάνει «ταμείο» για τα… ραντεβού στη Μαδρίτη: Πως διαβάζει τη στάση Ερντογάν

Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ - Οι προθεσμίες για το μηχανογραφικό

ΣΥΡΙΖΑ - Ηχηρή προειδοποίηση Τσίπρα σε κυβέρνηση ενόψει εκλογών: «Να είστε προσεκτικοί, το πάρτι θα τελειώσει»

Fuel Pass 2: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή και σήμερα ψηφίζεται - Τι περιλαμβάνει

Αίγυπτος: Το φαραωνικό μεγαλείο του Λούξορ

Θεσσαλονίκηεισαγγελέαςβιασμόςανήλικηαστυνομίαειδήσεις τώρα