Να ενισχυθεί η «ΔΙΑΣ» ζητούν Καμίνης και ειδικοί φρουροί
NewsroomΔιατεθειμένος να προβεί στην αγορά μηχανών για την Ομάδα «ΔΙΑΣ» της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ενισχυθούν οι περιπολίες της, στις γειτονιές της Αθήνας, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης, με την προϋπόθεση, όμως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «να αναλάβει τις ευθύνες του».
Τη σχετική δήλωση έκανε ο κ. Καμίνης, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο δημαρχείο της Αθήνας.
Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, στις δηλώσεις του σημείωσε ότι «η πραγματικότητα είναι τόσο τραγική όσο ακριβώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες του δήμου, ανύπαρκτη η αστυνόμευση, η ομάδα "ΔΙΑΣ" έχει λιγότερο από το μισό της δύναμής της». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «500-600 αστυνομικοί της ομάδας είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα, κυβερνητικά στελέχη και οργανισμούς και φρουρούν κτίρια και κυβερνητικές εγκαταστάσεις».
Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «είναι εμφανής η απουσία εκείνου του μέτρου που στο παρελθόν είχε αποδώσει πάρα πολύ την πρόληψη, η οποία πραγματοποιείτο κυρίως μέσα από τις περιπολίες της ΔΙΑΣ. Ακούσαμε ότι η ΔΙΑΣ έχει, πλέον, ουσιαστικά διαλυθεί», τόνισε ο ίδιος.
- «Με το που έπιασε το τηλέφωνο του μπάνιου τελείωσε»: Τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του 17χρονου
- Μαγικές εικόνες από την ολική έκλειψη ηλίου - Εκατομμύρια μάτια στραμμένα στον ουρανό
- Τι ψάχνει η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας μετά το υπόμνημα του πιλότου για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο
- «Σίγουρα δεν είσαι πλέον παρθένος»: Καθηγήτρια Χημείας έκανε σεξ 30 φορές με μαθητή της