Ελλάδα|04.07.2022 16:57

Φωτιά στην Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς - Κατευθύνονται προς το χωριό Λάτα οι φλόγες

Newsroom

Μεγάλη μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία. Στην περιοχή Βαλόραχη μία μεγάλη αναζωπύρωση έχει θέσει σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς το μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Λάτα.

Πρόκειται για το χωριό για το οποίο οι Πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη και τελικά κατάφεραν να την περιορίσουν. Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα μοιάζουν ακόμα πιο επικίνδυνα, όπως μετέδωσε ο Νίκος Γιαπρακάς στο OPEN. Φλόγες ύψους πολλών μέτρων έχουν απλωθεί στην περιοχή, ενώ τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις προκειμένου να την περιορίσουν.

Οι επίγειες δυνάμεις στο σημείο είναι ενισχυμένες που προσπαθούν να φτιάξουν αναχώματα μέσα στο δάσος για να «πιάσουν» τη φωτιά, όμως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην  περιοχή κάνουν το έργο τους ιδιαίτερα δύσκολο.  Αυτή τη στιγμή επιχειρούν από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson και δύο air tractor, ενώ επιχειρούν και καναντέρ.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η ανησυχία είναι μεγάλη διότι αν η φωτιά περάσει από τον κεντρικό δρόμο όπου βρίσκεται τώρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζητηθεί εκκένωση ολόκληρης της περιοχή Λάτα.

Όλες οι ειδήσεις

Θέμης Αδαμαντίδης: Αναβολή της δίκης του τραγουδιστή για τις 14 Ιουλίου - Ιατροδικαστική ζήτησε η υπεράσπιση

Ψηφιακή κάρτα: «Xτυπούν κάρτα ενώ συνέχιζαν να δουλεύουν» - Καταγγελίες για καταστρατήγησή του μέτρου

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του, λέγοντας μη δίνετε F-16 στην Τουρκία -Τέτοιες προσπάθειες δεν θα αποδώσουν

Λεξ: «Βούλιαξε» το γήπεδο του Πανιώνιου - 20.000 θεατές αποθέωσαν τον ράπερ στη συναυλία του στη Νέα Σμύρνη

ειδήσεις τώραΗλείαπυρκαγιά Ηλείαφωτιάφωτιά τώρα