Ελλάδα|04.07.2022 17:28

Φωτιά τώρα στην Άμφισσα: Καίει σε δύο μέτωπα - Προληπτική εκκένωση μονής και διακοπές ρεύματος

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτιά στην Άμφισσα (fokidanews.gr)
Φωτιά στην Άμφισσα (fokidanews.gr)
Φωτιά στην Άμφισσα (fokidanews.gr)
Φωτιά στην Άμφισσα (fokidanews.gr)

Ιδιαίτερα κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις για τη φωτιά στην Άμφισσα, από τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο. Ήδη η πυρκαγιά κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς τον Προφήτη Ηλία και το δεύτερο προς την Ιτέα βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους».

Η φωτιά βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στον ελαιώνα τον οποίο και καίει από την ώρα που εκδηλώθηκε, ενώ γίνεται προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία.

Από πολύ νωρίς μετακινήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με 15 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην μάχη μετέχουν τρία πεζοπόρα τμήματα και πέντε αεροσκάφη

Παράλληλα, η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν διαθέσει μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και κάτοικοι της περιοχής που αντιμετωπίζουν τις φλόγες μέσα στα ελαιοπερίβολα προσπαθώντας να σώσουν τα κτήματα τους. Μάλιστα, οι επίγειες δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται με δασοκομάντος που μεταφέρονται από την Φθιώτιδα την Βοιωτία και την Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας - Άμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας από το Σερνικάκι της Φωκίδας σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε μέσα στον ελαιώνα, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάσεις.

Διακοπή ρεύματος και εκκλήσεις για περιορισμό της κατανάλωσης νερού

Πληθαίνουν τα προβλήματα στην περιοχή της Άμφισσας καθώς ήδη έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος με συνέπεια να τεθούν εκτός λειτουργίας αντλιοστάσια της ΔΕΥ και να μην μπορούν να τροφοδοτήσουν με νερό τους Δελφούς, την Ιτέα και το Γαλαξίδι.

Η ΔΕΥ Άμφισσας με ανακοίνωσή της κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση, καθώς «η διακοπή ρεύματος ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην υδροδότηση των οικισμών από την κοινότητα Αγίου Γεωργίου και στις νοτιότερες περιοχές (Ιτέα, Κίρρα, Γαλαξίδι, Βουνιχώρα, Αγία Ευθυμία, Άγιοι πάντες, Πεντεόρια) συμπεριλαμβανομένων και των κοινοτήτων Χρισσού και Δελφών».

Όλες οι ειδήσεις

Θέμης Αδαμαντίδης: Αναβολή της δίκης του τραγουδιστή για τις 14 Ιουλίου - Ιατροδικαστική ζήτησε η υπεράσπιση

Ψηφιακή κάρτα: «Xτυπούν κάρτα ενώ συνέχιζαν να δουλεύουν» - Καταγγελίες για καταστρατήγησή του μέτρου

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του, λέγοντας μη δίνετε F-16 στην Τουρκία -Τέτοιες προσπάθειες δεν θα αποδώσουν

Λεξ: «Βούλιαξε» το γήπεδο του Πανιώνιου - 20.000 θεατές αποθέωσαν τον ράπερ στη συναυλία του στη Νέα Σμύρνη

εκκένωσηπυροσβεστικήφωτιάφωτιά τώραειδήσεις τώραΆμφισσα