Ελλάδα|07.07.2022 21:53

Βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση 43χρονου σε παλιό συμμαθητή του: Το παρελθόν τους και η «ζήλια» του δράστη

Newsroom

Στο «φως» ήρθε βίντεο - ντοκουμέντο από την άγρια επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε 43χρονος άνδρας μέσα στα γραφεία της εταιρείας του, τον Σεπτέμβριο του 2021, από παλιό του συμμαθητή. Στα πλάνα που φέρνει στο «φως» ο Alpha ο δράστης φαίνεται να μπαίνει στον χώρο φορώντας κοστούμι και μάσκα και λίγο μετά να του επιτίθεται με μαχαίρι.

Δράστης και θύμα ήταν συμμαθητές στην Δ' και Ε' δημοτικού και είχαν συναντηθεί μία και μοναδική φορά το 2011, σε reunion παλιών συμμαθητών στο Μαρούσι. Υπογραμμίζεται πως αυτή ήταν η μοναδική που είχαν.

Ωστόσο, 10 χρόνια μετά ο άνδρας μπήκε μέσα στην εταιρεία του 43χρονου και άρχισε να τον μαχαιρώνει.

Καρέ - καρέ η σοκαριστική επίθεση

Ο δράστης στις 22 Σεπτεμβρίου το 2021 μπήκε στον χώρο του γραφείου που εργαζόταν ο παλιός συμμαθητής του, φορώντας μάσκα και κοστούμι. Με αργό βήμα και ήρεμες κινήσεις πλησίασε τον 43χρονο.

Τότε, αφού είχε φτάσει πολύ κοντά στο θύμα που καθόταν στο γραφείο του, έβγαλε ένα μαχαίρι -26,5 εκατοστών- από τη ζώνη του και αρχίζει να τον μαχαιρώνει.

Επικράτησε πανικός και το θύμα προσπάθησε να αμυνθεί. Οι εργαζόμενοι φώναζαν και έτρεξαν για να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος δάγκωσε το χέρι του ενός.

Το παρελθόν τους

Δράστης και θύμα ήταν συμμαθητές σε δύο τάξεις του δημοτικού. Έκτοτε, επειδή το θύμα μετακόμισε, έχασαν κάθε επαφή. Τον Νοέμβριο του 2011 μέσω του Facebook βρέθηκαν κάποιοι από τους παλιούς συμμαθητές και συναντήθηκαν σε reunion. Εκεί, οι δύο άνδρες μίλησαν ελάχιστα.

Παράλληλα, είχε δημιουργηθεί στο Facebook μία κλειστή ομάδα παλιών συμμαθητών, από την οποία ο δράστης αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2012.

Μετά την πάροδο 10 ετών, τον Ιούνιο του 2021, ο 43χρονος έμαθε από κάποιον συμμαθητή του ότι ο δράστης τον θεωρούσε υπεύθυνο για κάποια συκοφαντικά σχόλια τα οποία δήθεν είχε δημοσιεύσει το θύμα. Τον επόμενο μήνα, ο δράστης πήγε στο σπίτι του θύματος και άρχισε να χτυπά επίμονα το κουδούνι, να βρίζει και να απειλεί.

Δύο μήνες μετά, ο δράστης προχώρησε στην άγρια επίθεση μέσα στην εταιρεία του θύματος. Το θύμα σώθηκε καθώς ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους συναδέλφους του 43χρονου και ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Ισχυρίστηκε πως ζήλευε λόγω «ερωτικής επικοινωνίας» του δράστη με παλιά συμμαθήτρια

Ο δράστης στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ζήλευε το θύμα εξαιτίας της «ερωτικής επικοινωνίας» που είχε με μία παλιά του συμμαθήτρια με την οποία ο ίδιος είχε πλατωνικές σχέσεις το 2004. Επίσης, επικαλέστηκε ως δικαιολογία απειλές και δυσφημιστικές διαδόσεις του θύματος στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε μετά και την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όλα αυτά ήταν φαντασιώσεις και εμμονές του κατηγορούμενου καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα, ο δράστης δύο μέρες μετά την επίθεση έστειλε μήνυμα στην παλιά συμμαθήτριά τους, γράφοντάς της «Καλημέρα και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου, με τις θερμότερες ευχές μου. Έλα σε παρακαλώ στο ΑΤ της Ομόνοιας, όπου και κρατούμαι προκειμένου να συζητήσουμε κάποια θέματα».

Όλες οι ειδήσεις

Τα πέντε σκάνδαλα που «έκαψαν» τον Μπόρις Τζόσον - Από τα κορονοπάρτι, στα ψέματα και τα σεξουαλικά αδικήματα

«Δεν τον γνωρίζω καν»: Τι κατέθεσε πρώην υπουργός στη δίκη του ψευτογιατρού – Κατηγορείται για συνέργεια

Στο στόχαστρο του ΔΣΑ οι «τηλεδικηγόροι»: Έρχονται διώξεις για όσους σχολιάζουν εν εξελίξει υποθέσεις

Emma Corrin: Ποιο είναι το νέο non-binary icon - Τι είπε στη Vogue για τo φύλo, τη μόδα και τους ρόλους

επίθεση με μαχαίριεπίθεσηειδήσεις τώρατραυματίαςμαχαίρι