Ελλάδα|13.02.2019 23:47

Εξαρθρώθηκε η «μαφία του Κορυδαλλού» - Όλη η δράση της

Newsroom

Τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού που επέβαλλε τους δικούς της κανόνες με δολοφονίες και εκβιασμούς, καταφέρνοντας να ελέγχει το σωφρονιστικό ίδρυμα και να επηρεάζει ακόμα και δικαστικές εξελίξεις, «ξήλωσε» την Τετάρτη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η σωρεία «ανεξήγητων» θανάτων μέσα στον Κορυδαλλό τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι συνδέεται με το «διευθυντήριο» του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο αποτελείται από έγκλειστους, κυρίως Αλβανούς αλλά και κάποιους Έλληνες, με βαρύ «βιογραφικό» στον ποινικό κόσμο.

Στις αρχές του Ιανουαρίου η Αντιτρομοκρατική βρήκε τρόπο να παρακολουθεί τις κινήσεις αλλά και τα τηλεφωνήματα σκληρών κακοποιών, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι με εκβιασμούς και συμβόλαια θανάτου ήθελαν να ανέλθουν στην κορυφή του υποκόσμου και μάλιστα να επεκτείνουν τις προστασίες σε μαγαζιά σε μεγαλύτερο κομμάτι της Αθήνας και της Μυκόνου.

Συνολικά 13 άτομα, πέντε Ελλήνων και οχτώ Αλβανών, φέρονται να εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power) Γιώργου Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, στη στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στις 12 Οκτωβρίου 2017 στα Εξάρχεια, σε υπόθεση εκβιασμού πολύ γνωστού δικηγόρου, τον οποίο απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν για να του πάρουν 3.000 ευρώ. Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί του στις 7 και στις 8 Φεβρουαρίου 2019 λέγοντάς το ότι «αν δεν μας δώσεις 3.000 ευρώ, τότε η οικογένειά σου θα έχει πρόβλημα».

Επίσης, φέρονται να βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη (14 Ιανουαρίου 2019) δολοφονία του περίφημου «μακελάρη του Μικρολίμανου», Αλμπερτ Μπάκο, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτοί που έδωσαν την εντολή σε δύο Αλβανούς κρατουμένους να μαχαιρώσουν θανάσιμα τον Μπάκο, με τον οποίο είχαν διαφορές για το χειρισμό δικαστικών υποθέσεων.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η Αντιτρομοκρατική διαπίστωσε ότι η μαφία βρίσκεται πίσω και από τη δηλητηρίαση 34χρονου Αλβανού κρατουμένου στις 27 Ιανουαρίου 2019, οποίος είχε προσφέρει τον Οκτώβριο του 2017 καταφύγιο στους δύο Αλβανούς δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα, επιδίωξαν –χωρίς να το καταφέρουν- ο θάνατος του 34χρονου, με τον οποίο συνεργάζονταν στο παρελθόν και στη συνέχεια τσακώθηκαν- να αποδοθεί σε άλλον έγκλειστο, με τον οποίο είχαν διαφορές.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκε και η πρόσφατη απόδραση (1 Ιανουαρίου 2019) δύο Αλβανών κρατουμένων από τον Κορυδαλλό. Από την έρευνα προέκυψε ότι  γνώριζαν για τη φυγή τους και μάλιστα φρόντισαν με εντολές τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης για να βρουν καταφύγιο και να κρυφτούν από τις Αρχές. Τελικά, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους δραπέτες στην Αττική, πριν προλάβουν να εκτελέσουν τις εντολές των έγκλειστων αρχηγών τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, εκκρεμούν πολλές δίκες. Έτσι, οι αρχηγοί φρόντιζαν προκειμένου να επηρεάζουν σημαντικούς μάρτυρες, στους οποίους έδιναν οδηγίες και εντολές, ώστε να ανασκευάσουν και να μεταβάλουν καταθέσεις τους. Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς οι Αρχές θα ελέγξουν το επόμενο διάστημα ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

μαφία του Κορυδαλλού