Ελλάδα|09.07.2022 12:57

Βούλιαξε η Θάσος από την κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια, ξενοδοχεία και δρόμοι - Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα της Παρασκευής για τους κατοίκους στα Λιμενάρια και τον Ποτό Θάσου αφού οι δύο περιοχές χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία.

Η ισχυρή καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία ενώ και παρασύρθηκαν ακόμα και σταθμευμένα οχήματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η υπηρεσία έχει δεχτεί 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Πόντος και Λιμενάρια.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι, όπως αναφέρει και το KavalaNews έδωσαν μάχη για να κρατήσουν μακριά από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους το νερό.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες σε Λιμενάρια και Πότο έδιναν μάχη από τις 2:00 τα ξημερώματα προκειμένου να μην αφήσουν τα ορμητικά νερά να μπουν στα σπίτια και τα καταστήματα. Σημειώνεται πως το νερό της βροχής παρέσυρε φερτά υλικά κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι δρόμοι στην Αστρίδα και τις Μαριές.

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων – Επί ποδός η Πυροσβεστική

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν νωρίτερα σε περιοχές κυρίως της ανατολικής Θεσσαλονίκης, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την πόλη.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου (9/7) λόγω της βροχής και του αέρα σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης (σ.σ. Τούμπα, Μπότσαρη, Τριανδρία) στο δρόμο αλλά και σταθμευμένα οχήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes από το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία και αναλυτικά έχει πραγματοποιήσει τέσσερις κοπές δέντρων και δύο αντλήσει υδάτων.

380 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

Πολλαπλά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία την Παρασκευή στην Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Πέλλα. Αναλυτικά το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο 380 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς και κοπές δέντρων στην Κεντρική Μακεδονία, από τις οποίες οι 165 στη Θεσσαλονίκη, οι 110 στο Κιλκίς και οι 105 στην Πέλλα.

Παράλληλα, καταγράφηκαν έντονες πλημμύρες σε δρόμους στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημα του στην οδό Βούλγαρη, όπου με τη συνδρομή άλλων οδηγών απεγκλωβίστηκε. Καταγράφηκαν και πτώσεις δέντρων στην περιοχή του Καυτατζογλείου και την πλατεία Ελευθερίας.

Αυτή την ώρα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχή του Τριλόφου λόγω της κακοκαιρίας.

Όλες οι ειδήσεις

Σκληρή διακομματική επιστολή 35 βουλευτών σε Μπάιντεν: Έκκληση να μην πουλήσει F-16 στον Ερντογάν – Το «ράπισμα» στον Τούρκο πρόεδρο

Πότε θα πέσει η αμόλυβδη κάτω από τα 2,20 ευρώ στην Αττική: Η εκτίμηση του προέδρου των πρατηριούχων

Νομικά εναντίον του Μασκ θα κινηθεί το Twitter - Το deal που χάλασε και τα επόμενα επεισόδια

Αδιόρθωτοι: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο με γυναίκα να παρασύρεται από τουρμπίνα αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

κακοκαιρίαΘάσοςειδήσεις τώρα