Ελλάδα|11.07.2022 14:35

Η μπάλα που έσωσε τον αγνοούμενο στη Χαλκιδική – Εξαιρετικά δύσκολες οι έρευνες για τον φίλο του

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Οι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στην πλευρά της που βρέχεται από τον Θερμαϊκό κόλπο, δυσχεραίνουν ιδιαίτερα τις προσπάθειες εντοπισμού του αγνοούμενου από τη Βόρεια Μακεδονία, του 32χρονου Μάρτιν, ο οποίος χάθηκε στα κύματα το μεσημέρι του Σαββάτου, στην παραλία του Ποσειδίου.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν σημαντικά τις έρευνες για τον αγνοούμενο

Οι δύο φίλοι του κατάφεραν να σωθούν. Ο 25χρονος Βασίλ άμεσα από έναν σέρφερ ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ ο 30χρονος Ιβάν μετά από 19 ώρες μάχης με τα κύματα εντοπίστηκε από ελικόπτερο καισ τη συνέχεια τον έβγαλε από τη θάλασσα σκάφος, με σημαία Γιβλαρτάρ, που βοηθούσε στις έρευνες και ανασύρθηκε ζωντανός.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας διασωστών Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ), Χρήστος Ράμος, εδώ και λίγη ώρα δεν γίνονται προσπάθειες εντοπισμού του αγνοούμενου με θαλάσσια σκάφη, διότι φυσάει πολύ ισχυρός Βαρδάρης και εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι.

«Όπως πληροφορήθηκα ούτε το σκάφος του λιμενικού μπορεί αυτήν τη στιγμή να συνεχίσει τις έρευνες, διότι οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί και επικίνδυνοι. Μόνο πεζοπόρα τμήματα μπορούν να συνεχίσουν τις έρευνες, μήπως ο αγνοούμενος εντοπιστεί σε κάποια ακτή ή σε μικρή απόσταση από τη στεριά. Τα δικά μας πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται τώρα στη νότια Κασσάνδρα, στις περιοχές της Νέας Σκιώνης και της Αγίας Παρασκευής. Επειδή φυσάει δυνατός Βαρδάρης, εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα τον βγάλει η φορά του ανέμου. Αν ο άνεμος γυρίσει σε ανατολικός, θα τον πάει προς την πλευρά της Κατερίνης», τονίζει ο κ. Ράμος.

Κατά τον ίδιο ο 32χρονος Μάρτιν αγνοείται από τις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου. Οι τρεις φίλοι από τη Βόρεια Μακεδονία γλεντούσαν στην ακτή του Ποσειδίου τα γενέθλια του Ιβάν και κάποια στιγμή μπήκαν στη θάλασσα.

«Ο καιρός ήταν πολύ κακός και οι τρεις υπερκτίμησαν τις δυνάμεις τους. Ο Ιβάν κατάφερε να σωθεί, διότι άφησε το εαυτό του ελεύθερο να τον παρασύρει. Σκέφθηκε και έπραξε πολύ ψύχραιμα, διότι, αν επιχειρούσε να κολυμπήσει, θα έμενε από δυνάμεις και ήταν πιθανό να πνιγεί. Απ’ ό,τι μας είπε ο Ιβάν, ο Μάρτιν επιχείρησε να κολυμπήσει. Χρειάζεται πολύ μεγάλη ψυχραιμία σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο πλέον να εντοπιστεί σώος ο αγνοούμενος, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή θα ελπίζουμε. Αύριο φαίνεται ότι θα πέσουν οι άνεμοι και τότε θα μπορέσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Θα βάλουμε στις έρευνες και το υποβρύχιο drone μας, ώστε να μπορούμε να ψάχνουμε καλύτερα μέσα στο νερό», τονίζει ο κ. Ράμος.

Κατά τον πρόεδρο του ΟΦΚΑΘ, το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου αναμένεται να φτάσουν στη Χαλκιδική η μητέρα και ο αδελφός του 32χρονου αγνοούμενου. Και οι δύο βρίσκονταν στις ΗΠΑ την ώρα που χάθηκε ο 32χρονος. Ο αδελφός σπουδάζει στις ΗΠΑ και η μητέρα του είχε πάει εκεί για επίσκεψη στο γιο της.

Μετά από αρκετές ώρες βρήκε την μπάλα ο Ιβάν

Τα ξημερώματα της Κυριακής, δηλαδή πολλές ώρες μετά τη παράσυρσή του από τα κύματα, βρήκε τη δερμάτινη μπάλα ο 30χρονος Ιβάν Γεκοργκίεβιτς, σύμφωνα με τον κ, Ράμμο. Όλες τις ώρες που μεσολάβησαν, τον έσωσε το γεγονός ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια να κολυμπήσει και φυσικά η εκπληκτικά ψύχραιμη σκέψη του.

Ο Ιβάν εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και δε θα πάρει ούτε σήμερα εξιτήριο. Θα εξακολουθήσει να νοσηλεύεται περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

«Ο Ιβάν δεν έχει δυνάμεις και είναι στενοχωρημένος για το φίλο του, όμως, το ότι σώθηκε η ζωή του αποτελεί το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του, που ήταν το Σάββατο. Στην υγεία του είναι μια χαρά και συνεχίζει να νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ.

Όλες οι ειδήσεις

Προκλητικά tweets των Γκρίζων Λύκων στα ελληνικά μετά τον χάρτη που έριξε λάδι στη φωτιά: Κομμάτι της τουρκικής πατρίδας η Κρήτη!

Ποιοι πρέπει να κάνουν τέταρτη δόση εμβολίου και πόσους μήνες μετά την προηγούμενη - Σύσταση ECDC

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα εάν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου: Τα δύο σενάρια και το σχέδιο ενεργειακής επάρκειας

«Όχι» στην επαναφορά μάσκας λέει ο Πλεύρης: «Η μετάδοση του κορονοϊού δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους»

ειδήσεις τώραΧαλκιδικήκύματααγνοούμενοςΒόρεια Μακεδονίαλιμενικό