Ελλάδα|14.07.2022 18:29

Φωτιά στην Κάρυστο: Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Newsroom

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Ιουλίου, στην Κάρυστο Ευβοίας. Το μέτωπο βρίσκεται σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιστός, ενώ υπάρχει κινητοποίηση ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, 4 Α/Φ και 1 Ε/Π ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιές σε Τυμπάκι, Καβάλα και Τρίκαλα

Ενεργά μέτωπα φωτιάς υπάρχουν, αυτή την ώρα και σε Τυμπάκι, Καβάλα και Τρίκαλα.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική εξακολουθεί να επιχειρεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου και σημειώθηκε εντυπωσιακή ρίψη κατάσβεσης από το ελικόπτερο.

Στο μέτωπο της Πρέβεζας, υπό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο της φωτιάς.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την κατάσβεση του μετώπου στην Κεφαλονιά.

Οι πολύ δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση στον Έβρο

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, που φτάνουν τα 7-7,5 μποφόρ και αλλάζει συχνά η φορά τους, δυσχεραίνουν, σύμφωνα με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά, που καίει από τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουλίου δασική έκταση, έξω από τους οικισμούς Αρίστηνο και Άνθεια (είναι ενωμένοι), στο νότιο Έβρο.

Νωρίτερα φάνηκε ότι μπορεί να κινδυνεύσουν τα χωριά και μάλιστα οι φλόγες έφτασαν στην αυλή ενός σπιτιού λίγο έξω από το Αρίστηνο, ωστόσο, αυτήν τη στιγμή φαίνεται ότι το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται. Το μέτωπο που απασχολεί περισσότερο τους πυροσβέστες βρίσκεται στο λόφο Πασά, όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

«Η φωτιά φαίνεται να ελέγχεται, ωστόσο, μας ανησυχούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν τα 7-7,5 μποφόρ και των οποίων η φορά αλλάζει συχνά. Το ευχάριστο είναι ότι οι οικισμοί δε φαίνεται ότι θα κινδυνεύσουν. Ωστόσο, δεν καταφέραμε να σώσουμε κάποια θερμοκήπια και κάποια μελίσσια. Εκκενώσαμε προληπτικά το παιδικό χωριό SOS και μεταφέραμε 18 παιδιά και δώδεκα συνοδούς στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα τους φιλοξενήσουμε σήμερα το βράδυ. Επίσης, εκκενώσαμε και ένα κυνοκομείο, στο οποίο φιλοξενούνταν 25 σκυλιά», λέει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Το παιδικό χωριό βρίσκεται στην είσοδο του Αρίστηνου. Η εκκένωσή του έγινε, προκειμένου να μην παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα τα παιδιά και οι συνοδοί, διότι οι ισχυροί άνεμοι έφερναν πυκνούς καπνούς μέχρι τις εγκαταστάσεις του.

Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, προκειμένου να ελεγχθεί η πυρκαγιά. Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 23 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά μέχρι το βράδυ, αφού τότε αναγκαστικά θα σταματήσουν οι πτήσεις των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και άλλες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δεν αποκλείεται να φτάσει άμεσα στην περιοχή ακόμα ένα πεζοπόρο τμήμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στη Σάμο: Αναζωπύρωση λόγω των ανέμων – Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση: «Εκτσογλανισμός είναι η ατιμωρησία των ανθρώπων της εξουσίας» - Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία

Τουρισμός για Όλους: Στις 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Τι είπε ο Κικίλιας στο OPEN

Έχασε τη μάχη της Φέτας η Δανία: Παρέβη τις υποχρεώσεις της αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΚάρυστοςΕύβοιαφωτιάειδήσεις τώραπυροσβεστική