Ελλάδα|14.07.2022 20:43

Πού έχει φωτιά τώρα: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(φωτογραφία: Κώστας Ασημακόπουλος)
(φωτογραφία: Κώστας Ασημακόπουλος)
(φωτογραφία: Κώστας Ασημακόπουλος)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα μέτωπα της φωτιάς που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της χώρας την Πέμπτη, 14 Ιουλίου. 

Στη Βαρβάσαινα Ηλείας, η φωτιά που έκαιγε από το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο ενώ, από το μέτωπο της Καρύστου Ευβοίας, έχουν αποχωρίσει τα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. 

Οριοθετημένο το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης

Υπό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στην Κεφαλονιά ενώ, στη Σάμο, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές σε Τυμπάκι, Καβάλα και Τρίκαλα. Αισιόδοξα είναι τα νέα και από το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης όπου η φωτιά έχει οριοθετηθεί.

Για τη φωτιά στον Έβρο μίλησε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά, που καίει από τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουλίου δασική έκταση, έξω από τους οικισμούς Αρίστηνο και Άνθεια (είναι ενωμένοι), στο νότιο Έβρο.

Νωρίτερα φάνηκε ότι μπορεί να κινδυνεύσουν τα χωριά και μάλιστα οι φλόγες έφτασαν στην αυλή ενός σπιτιού λίγο έξω από το Αρίστηνο, ωστόσο, αυτήν τη στιγμή φαίνεται ότι το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται. Το μέτωπο που απασχολεί περισσότερο τους πυροσβέστες βρίσκεται στο λόφο Πασά, όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

«Η φωτιά φαίνεται να ελέγχεται, ωστόσο, μας ανησυχούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν τα 7-7,5 μποφόρ και των οποίων η φορά αλλάζει συχνά. Το ευχάριστο είναι ότι οι οικισμοί δε φαίνεται ότι θα κινδυνεύσουν. Ωστόσο, δεν καταφέραμε να σώσουμε κάποια θερμοκήπια και κάποια μελίσσια. Εκκενώσαμε προληπτικά το παιδικό χωριό SOS και μεταφέραμε 18 παιδιά και δώδεκα συνοδούς στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα τους φιλοξενήσουμε σήμερα το βράδυ. Επίσης, εκκενώσαμε και ένα κυνοκομείο, στο οποίο φιλοξενούνταν 25 σκυλιά», λέει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Το παιδικό χωριό βρίσκεται στην είσοδο του Αρίστηνου. Η εκκένωσή του έγινε, προκειμένου να μην παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα τα παιδιά και οι συνοδοί, διότι οι ισχυροί άνεμοι έφερναν πυκνούς καπνούς μέχρι τις εγκαταστάσεις του.

Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, προκειμένου να ελεγχθεί η πυρκαγιά. Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 23 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά μέχρι το βράδυ, αφού τότε αναγκαστικά θα σταματήσουν οι πτήσεις των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και άλλες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δεν αποκλείεται να φτάσει άμεσα στην περιοχή ακόμα ένα πεζοπόρο τμήμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στη Σάμο: Αναζωπύρωση λόγω των ανέμων – Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση: «Εκτσογλανισμός είναι η ατιμωρησία των ανθρώπων της εξουσίας» - Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία

Τουρισμός για Όλους: Στις 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Τι είπε ο Κικίλιας στο OPEN

Έχασε τη μάχη της Φέτας η Δανία: Παρέβη τις υποχρεώσεις της αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ειδήσεις τώραΚεφαλονιάΚάρυστοςπυροσβεστικήφωτιάΑλεξανδρούποληΗλεία