Ελλάδα|14.02.2019 12:57

Κατερίνη: Στα χέρια της αστυνομίας ο «ληστής με τη χειραψία»;

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ο γνωστός και ως «ληστής με τη χειραψία», ο οποίος έμπαινε, κρατώντας πιστόλι, σε καταστήματα και αφού έπαιρνε τα χρήματα, έδινε χειραψία στον υπάλληλο, πιθανολογείται ότι είναι ο 24χρονος που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, μετά από ένοπλη ληστεία που πραγματοποίησε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κατερίνη, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ωστόσο, η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Μαζί με τον 24χρονο συνελήφθη μία 20χρονη συνεργός τους, καθώς και άλλα δύο άτομα που έπαιζαν το ρόλο του «τσιλιαδόρου». Ειδικότερα, ο 24χρονος, μαζί με 20χρονη, με τη χρήση πιστολιού και με σωματική βία, ακινητοποίησαν τον 28χρονο υπάλληλο του καταστήματος και αφαίρεσαν το ποσό των 300 ευρώ, καθώς και προϊόντα καπνού. Δύο συνεργοί τους (25 και 23 ετών) περίμεναν σε αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα, έχοντας το ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Λίγη ώρα μετά τη ληστεία εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στην Κατερίνη οι δύο τσιλιαδόροι» και συνελήφθησαν, ενώ στο όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα ζευγάρι γάντια, ένας φακός, ένα τσιγάρο κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο 24χρονος εντοπίστηκε στη Λάρισα και συνελήφθη σε χώρο 22χρονης, η οποία επίσης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για υπόθαλψη εγκληματία. Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 20,2 γραμμαρίων και 2 κινητά τηλέφωνα.

Στη Λάρισα εντοπίστηκε και συνελήφθη και η 20χρονη συνεργός του, ενώ σε χώρο διαμονής της βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα πλαστικό ομοίωμα πιστολιού που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία, πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού, ποσότητα κάνναβης βάρους 39,9 γραμμαρίων, ένας τρίφτης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 92 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο. Ο 24χρονος ήταν έγκλειστος σε φυλακή και δεν επέστρεψε σε αυτήν στις 3 Ιανουαρίου μετά από εξαήμερη άδεια που είχε λάβει.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών που έγιναν το χρονικό διάστημα από 8 Ιανουαρίου έως 9 Φεβρουάριου σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.950 ευρώ και καπνικά προϊόντα.

ένοπλη ληστείαΚατερίνη