Ελλάδα|15.07.2022 17:55

Φωτιά τώρα: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα - Επί ποδός η πυροσβεστική

Newsroom

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε πολλά μέτωπα σήμερα, Παρασκευή. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενεργές φωτιές σε αρκετά σημεία της χώρας.

Υπό έλεγχο το δεύτερο μέτωπο στο Ρέθυμνο - Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο

Δεύτερο μέτωπο φωτιάς αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στο Ρέθυμνο μετά και την έναρξη νέου μετώπου στην περιοχή Κόρακα Ροδακίνου στα νότια του Δήμου Αγίου Βασιλείου, το οποίο ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, στον Ορνέ, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης και μεταβαίνουν ένα Erickson και δύο Mi8. Στην πυρκαγιά στην Κρύα Βρύση και Ορνέ επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η φωτιά επεκτείνεται και στο Κάτω Ροδάκινο και στον Άνω Ορνέ! Αυτή τη στιγμή επιχειρεί μόνο ένα ελικόπτερο και άλλα δύο είναι για ανεφοδιασμό. Περιμένουμε ελικόπτερα της πυροσβεστικής από Καλαμάτα και Αθήνα αλλά δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν!», ανέφερε μιλώντας στο flashnews.gr, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου.

Από τις φωτιές τραυματίστηκαν 2 άτομα, ένας πυροσβέστης και μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Προσπάθεια να ελεγχθεί η φωτιά στη Φερίζα Σαρωνικού

Συνεχίζεται εξάλλου η μάχη για τον απόλυτο έλεγχο της φωτιάς στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Την τελευταία ώρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και το μέτωπο έχει περιοριστεί, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι δημιουργούν συνεχώς αναζωπυρώσεις. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Επειδή οι φλόγες βρέθηκαν κοντά σε σπίτια, στάλθηκε νωρίτερα μήνυμα από το 112 σε κατοίκους και παραθεριστές για προληπτική εκκένωση της περιοχής και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη απομακρυνθεί 26 πολίτες από 15 σπίτια. Σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αστυνομία στις λεωφόρους Αναβύσσου και Καραμανλή.

Εξάλλου, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, οι φωτιές σε Κέρκυρα, Κύθηρα Ηλεία, Πτολεμαΐδα και Ναύπλιο, τέθηκαν υπό έλεγχο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερχονται... κατ΄οίκον πρόστιμα για ανασφάλιστα και ανέλεγκτα οχήματα από ΚΤΕΟ

Power pass: Τι ώρα πιστώνονται τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Κινητά τηλέφωνα: Πώς θα τα χρησιμοποιήσετε σωστά στις διακοπές - Τι να προσέξετε σε ίντερνετ και συσκευές

Λάρισα: Συνοδός ασθενή έδειρε γιατρούς στα επείγοντα περιστατικά

Δημήτρης Γιαννέτος: «Να βγεις νικητής και όχι θύμα» - Η σεξουαλική παρενόχληση και το μπούλινγκ που δέχτηκε στην παιδική του ηλικία

φωτιάΚέρκυραΡέθυμνοπυροσβεστικήειδήσεις τώραφωτιά τώρα